22/10/2026
Σαμιακά

Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος: 70 στρέμματα καλαμιές κάηκαν στο Ποτοκάκι

TIAGKOS

Ο αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος, διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σάμου, παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Αρμονία σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε καλαμιές στο Ποτοκάκι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο αρχιπύραρχος ανέφερε τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατά την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο αρχιπύραρχος υπογράμμισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, γεγονός που επέτρεψε την ταυτόχρονη διαχείριση δύο περιστατικών. Η συμβολή των εθελοντών ήταν καθοριστική, καθώς μέσω συντονισμένης επικοινωνίας, αρκετά οχήματα έφτασαν άμεσα στο σημείο της φωτιάς.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας και της ύπαρξης ιδιοκτησιών και περιφράξεων. Αυτό, όπως σημείωσε ο αρχιπύραρχος, προκάλεσε δυσκολίες στην προσέγγιση των δυνάμεων πυρόσβεσης στο σημείο του περιστατικού.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

Η αρχική εκτίμηση για την έκταση της φωτιάς ανέρχεται σε 70 στρέμματα. Ωστόσο, η φωτιά περιορίστηκε σε καλαμιές και δεν επηρεάστηκαν καλλιέργειες, όπως οι ελιές που βρίσκονται στην περιοχή.

Η γρήγορη κινητοποίηση των δυνάμεων, σε συνεργασία με τον στρατό και τον δήμο, συνέβαλε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φωτιάς, αποτρέποντας μεγαλύτερες ζημιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Νοσοκομείο Σάμου: Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου αποφάσισε να εξεταστεί οικονομικό κίνητρο για γιατρούς και νοσηλευτές μαζί με τους άλλους φορείς

Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή για να μη βγει στο σφυρί το σπίτι 50χρονης

Skyscanner: Αύξηση 75% στις αναζητήσεις πτήσεων από τη Βρετανία για τη Σάμο

Γενική Συνέλευση και εκλογές στο Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων Αυτών «Νίκος Μενέγας – Ο Ίκαρος»

Στο 43% η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία σε Σάμο και Ικαρία

Μπλόκο Εργατικού Κέντρου Σάμου στην Εθνική Τράπεζα: «Όχι» στον πλειστηριασμό σπιτιού 50χρονης