15/06/2026
Περιφερειακά

Μουτζούρης: Δεν θα γίνουν τα νησιά μας κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους μετανάστες

Στο χτεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας ΕΣΤΙΑ δημοσιεύεται ρεπορτάζ από την πρόσφατη επίσκεψη του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και την δομή μεταναστών της Μαλακάσας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο λόγος της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου ήταν η επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία στις χώρες πρώτης υποδοχής δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία. Γίνεται εκτενής αναφορά στην Βάστρια και το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν εκεί χιλιάδες μετανάστες που θα επιστραφούν.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου δηλώνει με τον εντονότερο τόνο, ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ξανά κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρώπης. Το Βόρειο Αιγαίο και οι νησιώτες φυλάττουν Θερμοπύλες και δεν αποδέχονται να αλλάξουν ξανά προς το δυσμενέστερο οι ζωές τους.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

«Η συναίνεση για τη δομή δεν ήταν λευκή επιταγή»: Επιστολή Μαυρατζώτη στον Υπουργό Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη

Ο Μουτζούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Λήμνο

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Έξι θέματα έθεσε η «Νέα Δυναμική»

Καλτάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε ειδική ρύθμιση για αύξηση των ορίων ήχου στα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Βορείου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος