10/05/2025
Σαμιακά

Η Σάμος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2025”

 

Μία σημαντική εξέλιξη προέκυψε σχετικά με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2025” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς η σεισμόπληκτη Σάμος συμπεριλήφθηκε τελικά στις περιοχές που εντάσσονται στις ειδικές ρυθμίσεις του προγράμματος.

Αν και στην αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Σάμος δεν περιλαμβανόταν, η παρέμβαση του  Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, οδήγησε σε αναθεώρηση. Μετά από απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, που συγκλήθηκε υπό την ηγεσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, αποφασίστηκε η ένταξη της Σάμου στις περιοχές που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ο Βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, καθώς και προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις ενέργειές τους για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

 

Related posts

Μάκο στη Σάμο: Η στιγμή που ψαράς έπιασε τον ταχύτατο καρχαρία και τον απελευθέρωσε

admin

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης (ΕΣΕΔΑ) – Οριστικός Κατάλογος Βάσεων Ετοιμότητας, εκτός η Σάμος

admin

Έλλειψη Κερμάτων στη Σάμο: Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

admin

Καρλόβασι: Εορτασμός Ύψωσης Σημαίας Σαμιακής Επανάστασης 1821

admin

Tour De Samos 2025: Η 5η έκδοση του Αγώνα Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων έρχεται 6-9 Ιουνίου στη Σάμο

admin

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες στους Φούρνους με την Axion Hellas

admin

AQUA BLUE: Δρομολόγια πλοίου για Εύδηλο και Καρλόβασι έως 31/10/2025

admin

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Αλ. Κουβακάς για φωτιά ΧΥΤΑ Σάμου: «Βελτιώνεται η κατάσταση»

admin

Ε.Κ. Σάμου: Ηχηρό «Όχι» στα σχέδια εγκατάστασης 52 ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο

admin