12/10/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την παρουσία ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, το οποίο κινούνταν με ταχύτητα από τις ελληνικές ακτές προς τις ακτές της Τουρκίας. Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε το Τ/Χ.

Παρά τις προσπάθειες του Π.Λ.Σ. να ακινητοποιήσει το σκάφος με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ο χειριστής του Τ/Χ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνοντας, αγνόησε τις υποδείξεις και επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το Π.Λ.Σ. κατάφερε να ακινητοποιήσει το Τ/Χ και να συλλάβει τον χειριστή.

Μετά από έρευνες στη χερσαία περιοχή «Αυλάκια», στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν είκοσι (20) αλλοδαπούς — έντεκα (11) άνδρες, πέντε (5) γυναίκες και τέσσερις (4) ανήλικους — οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παραβίαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο».

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ το σκάφος μεταφοράς έχει κατασχεθεί.

Related posts

Σύλληψη 26χρονου για ναρκωτικά στο Λιμάνι Καρλοβασίου

admin

Σύλληψη τριών ημεδαπών στη Σάμο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

admin

Τροχαίο ατύχημα στον Μαραθόκαμπο Σάμου

admin

Νέο περιστατικό διακίνησης αλλοδαπών στη Σάμο

admin

Σάμος: Σύλληψη δακινητή μετά από καταδίωξη

admin

Σύλληψη για Ναρκωτικά στη Σάμο

admin

Σύλληψη 36χρονης για πλαστογραφία πιστοποιητικών

admin

Κρυμμένοι αλλοδαποί σε αυτοκίνητο – Συλλήψεις στο Λιμάνι Καρλοβάσου

admin

Λιμενικό Σώμα: Δύο περιστατικά στο Αγαθονήσι

admin