13/10/2024
Σαμιακά

Παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών στην Π.Ε. Σάμου για τις συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών

Στις 16 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου στην Περιφέρεια, όπου έθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου το σοβαρό ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν συντονισμένη με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που επίσης πραγματοποίησαν αντίστοιχες δράσεις. Στο αίτημα για μηνιαίο επίδομα στέγασης και σίτισης των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ήταν θετική, ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση για την τελική ικανοποίηση του αιτήματος.

Τα προβλήματα διαβίωσης των εκπαιδευτικών είναι πολυάριθμα, ειδικά για όσους εργάζονται μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους. Η οικονομική ενίσχυση μέσω ενός επιδόματος μπορεί να μην επιλύσει το πρόβλημα, αλλά θα προσφέρει μια σχετική ανακούφιση στους συναδέλφους.

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών εξαντλούνται πριν από τα μέσα του μήνα, ενώ τα αναγκαία είδη έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχωρούν από τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, την επιστροφή των δώρων και των κλεμμένων Μ.Κ., τη μείωση του αφορολόγητου και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους μέσω της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σύλλογος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ.) για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας. Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Αυγούστου, το Ε.Κ.Σ. προχώρησε σε προτάσεις νέων κινητοποιήσεων και δράσεων για το επόμενο διάστημα, καλώντας τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν.

Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου, εκφράστηκε η ανησυχία για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας και την οικονομική κατάσταση που καθιστά δύσκολο το ταξίδι ακόμη και για λόγους υγείας. Τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής και μαζικοποίησης όλων των δράσεων και κινητοποιήσεων έως ότου βρεθούν λύσεις.

Related posts

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin