26.9 C
Σάμος
04/06/2025
Σαμιακά

Σάμος – 10 λιγότερα τμήματα στα Σχολεία, τι λέει το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της Σάμου, τονίζοντας την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, αναδεικνύεται και στη Σάμο το πανελλαδικό πρόβλημα με τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων, απόρροια της χρόνιας χρηματοδότησης των κυβερνήσεων στην Παιδεία.

Έτσι λοιπόν, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΜΕ Σάμου, τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ ξεκίνησαν με τουλάχιστον 10 τμήματα λιγότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σαρδελοποίηση των μαθητών, την υποβάθμιση της παιδαγωγικής διαδικασίας, την ελλιπή τήρηση των προδιαγραφών για υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κατάσταση εντείνεται και με το γεγονός ότι συνεχίζουν πολλές τάξεις να είναι σε container, αφού 4 χρόνια μετά το σεισμό συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν επισκευαστεί.

Αντί λοιπόν το καλοκαίρι η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το φαινόμενο, να διασφαλίσει καταρχάς ότι δε θα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, να ιεραρχήσει την προστασία της ζωής της εκπαιδευτικής κοινότητας με σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια και υποδομές, να  μεριμνήσει για τη μετακίνηση των παιδιών, αλλά και να διασφαλίσει τις πανάκριβες σχολικές λίστες και τα σχολικά γεύματα που επωμίζεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός, το τόσο απαραίτητο προσωπικό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών αλλά και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, λειτούργησε με την πάγια λογική της ότι όλα είναι κόστος ακόμα και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητάει να ανακληθούν τώρα οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά. Παράλληλα καλεί όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να είναι σε επαγρύπνηση και μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων και τους αγώνες τους να θέτουν ξανά και ξανά το δίκαιο αίτημα που είναι η σύγχρονη, ολόπλευρη, ενιαία, δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν μόρφωση σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια!

Related posts

Φωτορεπορτάζ: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο

admin

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Ενημέρωση και υποστήριξη από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε μικρά νησιά των Περιφερειών Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος στην Έκτακτη Σύνοδο για την 1700ή επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

admin

Νέα εποχή στις συνδέσεις Σάμου – Κουσάντασι: Τρία καθημερινά δρομολόγια με το Sea Star SAMOS

admin

Συγκινητική προσφορά στην Άμπελο: Τέταρτο αμαξίδιο και τόνοι πλαστικού λιγότεροι χάρη στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου

admin

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου – Επανεκλογή Σταμάτη Φιλιππή στην προεδρία

admin

ΕΞΑΡΧΕΙΑ 1967 : Οι δικές μας Πανελλήνιες. Γράφει ο Μανώλης Κάρλας

admin

Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου συγκλόνισαν τη Σάμο – «Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι τη δικαίωση»

admin