12/08/2026
Σαμιακά

Σκύλος-διασώστης Speedy στο πλευρό των εθελοντών της ΕΟΔ στην αναζήτηση του 21χρονου Γερμανού

FB_IMG_1740476990629

Σε εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα οι έρευνες για τον 21χρονο Γερμανό, Γιοχάν Γουίλιαμς, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη. Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) από τα παραρτήματα Χανίων και Σάμου, μαζί με τον διασωστικό σκύλο Speedy, συμμετέχουν στις έρευνες, συνδράμοντας τις αρχές στην επιχείρηση εντοπισμού του νεαρού.

Η Speedy,  έχει αποδειχθεί πολύτιμος βοηθός σε παρόμοιες καταστάσεις. Μετά από πολυετή εκπαίδευση και έχοντας λάβει μέρος σε πολλές διασώσεις, η εμπειρία της Speedy της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Σάμου είναι ανεκτίμητη. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του φονικού καταστροφικού σεισμού της Τουρκίας πριν χρόνια, όπου η συμβολή του στην αναζήτηση και τον εντοπισμό επιζώντων ήταν καθοριστική. Η εξαιρετική της όσφρηση και η ικανότητά της να εντοπίζει ανθρώπους σε δύσβατες περιοχές τον καθιστούν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας διάσωσης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Ήξερες να ακούσεις, να απαντήσεις, να συμβουλέψεις»: Ο διευθυντής της ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα αποχαιρετά τον Νίκο Κακλαμάνη 

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Ιατρική Απόβαση 2026»: φοιτητές Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Στα 2,7 εκατ. ευρώ η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου

Tροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: Στο νοσοκομείο τέσσερις ενήλικες και ένα πεντάχρονο παιδί

Σάμος: Ζευγάρι ξεκινά έρανο για να καθαρίσει την παραμελημένη παραλία Ασπροχόρτι