25 C
Σάμος
16/10/2024
Περιφερειακά

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε χτες το απόγευμα στο γραφείο του την Υπουργό  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη η οποία επισκέφτηκε την Μυτιλήνη και συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας με θέμα : «Διαμορφώνοντας το μέλλον της Προνοιακής Φροντίδας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης,  Γιώργος Αρβανίτης, Μιχάλης Δήσσος, Δημήτρης Καλλίας, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Μιχάλης Ταμβακέλλης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και είναι της αρμοδιότητας της κας Ζαχαράκη, προτρέποντας την Υπουργό να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία το εξαιρετικό όπως χαρακτήρισε έργο που επιτελεί και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία:

«Η κοινωνία μας διψά για κοινωνική φροντίδα.  Το ζούμε καθημερινά στην Περιφέρεια, έχοντας ανοικτές τις πόρτες στους πολίτες οι οποίοι καθημερινά μας συναντάνε ζητώντας κοινωνική συμπόνοια. Δεν φαντάζεστε πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από φροντίδα. Όλων των ειδών, είτε ψυχική και ψυχολογική, είτε οικογενειακή είτε προστασία από βία και κακοποίηση. Και το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στο Βόρειο Αιγαίο, είναι Πανευρωπαϊκό και σε κάθε γωνιά της Ευρώπης η κοινωνία αναζητά φροντίδα. Για το λόγο αυτό στο νέο ΕΣΠΑ, το κοινωνικό πρόγραμμα έχει μεγάλο μερίδιο. Η παρουσία της κας Ζαχαράκη στο Υπουργείο αποτελεί εγγύηση και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και ευαισθησία το έργο που της ανατέθηκε».

Από την πλευρά της η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Βορείου Αιγαίου, στην διαχείριση των κοινωνικών προγραμμάτων που γίνονται από την Περιφέρεια και εξήρε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και του Υπουργείου, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

Related posts

311.950 € για την βελτίωση του δρόμου προς την Ψιλή Άμμο-Αλυκή της Σάμου

admin

Ολοκλήρωση συμμετοχής Π.Β.Α. στην έκθεση γαστρονομικών προϊόντων “PIRAEUS TASTE FAIR 2024”

admin

Νομική μάχη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κατά της Φαραωνικής Δομής στη Βάστρια

admin

Ελισσαίος Μαυρατζώτης: Σημαντικές επιπτώσεις από την παύση λειτουργίας του Αεροδρομίου Σάμου

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τιμά τον Rahmi Koç

admin

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο

admin

Η Λέσβος στηρίζει τους Φούρνους με ζωοτροφές

admin

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Προγράμματα ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου

admin

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στη Λέσβο

admin