25.5 C
Σάμος
16/06/2025
Σαμιακά

Τιμητικές εκδηλώσεις για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες Μαθητές της Σάμου

Με ιδιαίτερη συγκυρία και σε κλίμα κίνησης πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις για τους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για το σχολικό έτος 2023-2024, υπό την ευλογία και την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ Μητροπολίτη Σάμου. Ευσεβίου.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις εκδηλώσεις του Δημαρχιακού Μεγάρου Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι, ενώ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, η αντίστοιχη εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου στο Βαθύ. Και στις δύο εκδηλώσεις, οι μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, με την παρουσία μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι, καθώς και αναμνηστικά δώρα, τα οποία περιλάμβαναν ένα μπρελόκ με το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και ένα Ημερολόγιο – Αγιολόγιο 2025,  αφιερωμένο στα 30 χρόνια Ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ευσέβιος απηύθυνε θερμές ευχές και συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και στους γονείς και εκπαιδευτικούς τους. Τους κάλεσε να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση τους με την και την πίστη, ενώ τόνισε τη σημασία της στήριξης και της αγάπης των γονέων προς τα παιδιά τους, ειδικά σε μια εποχή όπου οι οικογενειακές σχέσεις δοκιμάζονται. Παράλληλα, παρότρυνε τους γονείς να αναθερμάνουν τη σχέση τους με τον Χριστό και την Εκκλησία.

Εκτός από τον Σεβασμιώτατο, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Σάμου. Ευθαλία Τσεγγελίδου, ενώ ομιλία για τον ρόλο του πατέρα στην Εκκλησία και την οικογένεια πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος, εμπνευσμένος από τη μορφή του Ευαγγελίου του Ασώτου Υιού.

Τις Αρχι εκδηλώσεις παρουσίασε ο Γενικός Επίτροπος, Παν. Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Φλεβάρης, υπεύθυνος Νεότητας της Μητροπόλεως, ενώ την ατμόσφαιρα πλαισίωσε μουσικά η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου «ΕυΩΔΗα».

Η παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Σάμου, αλλά και πλήθους κόσμου, υπέγραψε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία της αριστείας και τον ρόλο της Εκκλησίας στη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νεολαίας.

Related posts

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Εθελοντές Πυροσβέστες Κοντακαιίκων: Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο και ο ετήσιος χορός του συλλόγου

admin

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin

Οριστικό: «Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό του Μαγνητικού Τομογράφου στη Σάμο

admin

Γ.Ν. Σάμου: Επιτυχής η πρώτη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα) για αιμοκάθαρση

admin