06/05/2026
Σαμιακά

Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος – “Διώχτηκαν οι λιγοστοί πρόσφυγες οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν”

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος

Tη Τρίτη 17/12 στην πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου, και με την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του Δημάρχου, δίνοντας το παράδειγμα και στους πολίτες να συνεχίσουν τέτοιες συμπεριφορές, διώχτηκαν οι λιγοστοί πρόσφυγες οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν σε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα, για τις συνθήκες στο ΚΥΤ (οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφορεί).

Σύμφωνα και με μαρτυρίες πολιτών, η βία φραστική και σωματική συνεχίστηκε και σε άλλους αλλοδαπούς περαστικούς οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία, με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν εκεί.

Τέτοιες συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες είναι κατακριτέες, επικίνδυνες και απέχουν από το θεσμικό ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν .

Ιδιαίτερα ανησυχητική η συμπεριφορά των πολιτών που επιλέγουν τέτοιες πρακτικές για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των προσφύγων που υπάρχει στον τόπο μας δεν επιλύεται με τέτοιες μεθόδους. Οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αυτές που πρέπει να αλλάξουν.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νοσοκομείο Σάμου: Νέα μέτρα για επισκεπτήριο και συνοδούς – τι αλλάζει από σήμερα

9ος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»: Όλα τα αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου και του Fun Race

Το Blue Star Myconos θα δέσει στη Μυτιλήνη- ακυρώνεται το δρομολόγιο της Δευτέρας για Βαθύ

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών