25.5 C
Σάμος
14/06/2025
Πολιτικά

Απολογισμός επίσκεψης Α. Μιχαηλίδη στη Σάμο

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη περιοδεία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη στη Σάμο. Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τις αρχές και εκπροσώπους συλλογικών φορέων και επιβεβαιώθηκε η διάθεση για συνέχιση της ανταλλαγής απόψεων και αξιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ανάδειξη προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων. Θα χρειαστεί μελέτη και αξιολόγηση των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν. Με ιδιαίτερη ένταση αναδείχτηκαν:

  1. Το τεράστιο έλλειμμα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού. Η απουσία κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και επαφής με τους συλλογικούς φορείς, εκ μέρους του, προ έτους, εκλεγέντος βουλευτή Σάμου, δυσκολεύει την ανάδειξη τοπικών θεμάτων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης προσφέρθηκε να συμβάλει στην κατά το μέτρο του δυνατού, κάλυψη του κενού.
  2. Οι προβλέψεις για την τουριστική περίοδο είναι αποκαρδιωτικές. Η ένωση ξενοδόχων εκτιμά πτώση της τάξης του 80% και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας προμηνύονται δύσκολα για πολλούς συνανθρώπους μας. Χρειάζεται να δημιουργηθεί εγκαίρως ένα δίκτυο έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που θα περιέλθουν σε κατάσταση αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών.

  3. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων έθεσαν μετ’ επιτάσεως την διακοπή του μεταφορικού ισοδύναμου για τα εμπορεύματα. Το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν αίτημα δεκαετιών των νησιωτών, που υλοποίησε με υποδειγματικό τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαμαρτυρία για να μη χαθεί αυτή η ανάσα στον χειμαζόμενο εμπορικό κόσμο, πρέπει να είναι πάνδημη.

  4. Μας συγκλόνισε η κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης των εκπροσώπων των αναπήρων για τα αναρίθμητα εμπόδια που συναντούν, όταν κινούνται στο δημόσιο χώρο. Στην πόλη του Καρλοβάσου και ιδιαίτερα στην οδό Γοργύρας τα πράγματα είναι απελπιστικά. Απευθύνουμε θερμή παράκληση στον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, να ασχοληθεί άμεσα και να δώσει λύση.

Το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία, να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο είναι ζωτικής σημασίας, νομική επιταγή και υποχρέωση της κοινωνίας.

  1. Στον οινοποιητικό συνεταιρισμό μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Με κόσμιο και ευγενικό τρόπο, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της άρσης της αναγκαστικότητας, διατυπώνοντας τη θέση, ότι ήταν εχθρικοί για τον συνεταιρισμό και εξυπηρετούσαν ευθέως τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της. Ανέφερε γεγονότα τα οποία αγνοούσαμε και δεν είμαστε σε θέση να διαψεύσουμε ή να επιβεβαιώσουμε. Δεσμευτήκαμε επί τόπου και το επαναλαμβάνουμε δημοσίως, ότι θα διαβιβάσουμε την δυσαρέσκεια τους στην ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον συνεταιρισμό και την παρούσα διοίκηση, η οποία αποκατάστησε τους κανόνες χρηστής διοίκησης και ηθικοποίησε τη λειτουργία του.

 

Related posts

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πιστώθηκαν 31,2 εκατ. ευρώ σε 290.218 δικαιούχους

admin

Ο Γ. Αυτιάς φέρνει στην Ευρωβουλή το θέμα των Εκκλησιών που κατέρρευσαν απο το σεισμό

admin

Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για την Νησιωτική Πολιτική

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Αναμένουμε και επιφυλασσόμαστε» για την κυβερνητική φιέστα»

admin

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σάμο στις 24/6 για την παρουσίαση του τοπικού σχεδίου ανάπτυξης

admin

Νέα Φοιτητική Εστία στη Σάμο: Με υπογραφή Ζαχαράκη το έργο των €600.000 για τη στέγαση 115 φοιτητών

admin

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Καρλόβασι το Σάββατο 21 Ιουνίου – Όλο το πρόγραμμα

admin

Εγκαίνια πλωτού ασθενοφόρου στους Φούρνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου: Εκλογή Συνέδρων την Κυριακή 1η Ιουνίου ενόψει του 5ου Συνεδρίου

admin