22/07/2026
Σαμιακά

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου

72633090_2384189945042899_2595953700572758016_o

Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στις φαβέλες του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποιησης Σάμου,είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα το απογευμα .

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απογευμα πλησίον του Περιμετρικού, στις πρόχειρες κατασκευές όπου διαμένουν μετανάστες .

 

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου

Η γενική εικόνα ήταν ότι η περιοχή που ξέσπασε  η πυρκαγιά δεν είχε καθαριστεί καθόλου, καθώς υπάρχουν πρόχειρες μίνι χωματερές, όπου οι μεταναστες πετάνε τα σκουπίδια τους ακριβως έξω απο τις ξύλινες κατασκευές τους.

https://www.facebook.com/24samos/videos/441238489847212/

 

Συν τοις άλλοις αγωγός λυμάτων έχει υπερχειλίσει εξωτερικά του camp (κάτω πύλη) με αποτέλεσμα τα λύματα να έχουν βγει στο δρόμο.

Η διοικηση του κεντρου έχει ειδοποίηση έγκαιρα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να επιληφθεί του θέματος.

https://www.facebook.com/24samos/videos/476693379592798/

 

Την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συντόνιζε ο Πύραρχος Σάμου κ. Κωνσταντίνος Φράγκος και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Επιπυραγός κ. Γεώργιος Μιαούλης.

Στο σημείο βρέθηκε ο δημαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Μιχάλης Μητσός και ο υπεύθυνος της Πολίτικης Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, κ.  Αλέξανδρος Τατούρης.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στο Νοσοκομείο Σάμου

Σάμος: Δικαστική νίκη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ την Παρασκευή

Δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο Σάμου οι εργαζόμενοι 55-67 του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Ομόφωνο «ναι» στην 99ετή παραχώρηση χρήσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο ΥΠΠΟ

Ηλεκτρικά πατίνια: Αύριο η ψήφιση, όριο ηλικίας και ασφάλιση

Ξεκινά τα ραντεβού η νέα γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σάμου