28.3 C
Σάμος
04/06/2025
Σαμιακά

“ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ 2022” : Εντυπώσεις απο τη συμμετοχή της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη στην έκθεση

Το event πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ωδείου Αθηνών. Μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Εκεί οι οινόφιλοι, οι επαγγελματίες του χώρου απο κάβες, εστιατόρια και οι δημοσιογράφοι οίνου που επισκέφτηκαν την έκθεση, δοκίμασαν τα δύο ιδιαίτερα προιόντα της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Το αφρώδες Pet-Nat και το Samos.

 

Η έκθεση ήταν η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για την παρουσιάση των προϊόντων της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη σε ένα πολύ ειδικό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για premium τύπους οίνων. Όπως είναι το αφρώδες Pet-Nat εσοδείας του 2020 (22 ευρώ) και ο πιστοποιημένος με ονομασία προελεύσεως Σάμος, οίνος φυσικώς γλυκύς του 2017 (25 ευρώ). Επίσης να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών χωρίς τεχνολογικές παρεμβάσεις, επενδύοντας, σε παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε και με τα δυο είδη κρασιών στο event (αφρώδεις και επιδόρπιοι οίνοι), αν αναλογιστεί κανείς ότι ιδρυθείσα μόλις, εν έτει 2017, αυξάνει ταχύτατα την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας σε μη συμβατικές, εναλλακτικές κατηγορίες οίνων. Επίσης τα σχόλια ήταν πολύ ενθουσιώδη, γνωρίζοντας βέβαια, ότι το Pet-Nat και το Samos, βρισκόταν ανάμεσα σε πολλές διάσημες γαλλικές σαμπάνιες.

Στόχος της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα στοχευμένο κοινό, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές στις Κάτω Χώρες. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

Related posts

Σημαντική διάκριση Φοιτητή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στις 20 Ιουνίου

admin

Αντιδήμαρχος Δυτ. Σάμου για σύμβαση: «Όλα έγιναν νόμιμα» – Πρ. Δήμαρχος : «Προκλητική ευνοιοκρατία, ζήτημα ηθικής τάξης»

admin

Φωτορεπορτάζ: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο

admin

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Ενημέρωση και υποστήριξη από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε μικρά νησιά των Περιφερειών Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος στην Έκτακτη Σύνοδο για την 1700ή επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

admin

Νέα εποχή στις συνδέσεις Σάμου – Κουσάντασι: Τρία καθημερινά δρομολόγια με το Sea Star SAMOS

admin

Συγκινητική προσφορά στην Άμπελο: Τέταρτο αμαξίδιο και τόνοι πλαστικού λιγότεροι χάρη στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου

admin