04/05/2026
Σαμιακά

Διαδικτυακή Συνάντηση Υποστήριξης για…«Γονείς στο τιμόνι»

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» συνεχίζει την υλοποίηση αυτόνομων διαδικτυακών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων πρόληψης για γονείς, θέλοντας να παραμείνει κοντά στην κοινότητά μας και να διευκολύνει την πρόσβαση στις υπηρεσίες και στις δράσεις του μέσα στις παρούσες συνθήκες του γενικού απαγορευτικού και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η στήριξη των γονιών μέσω ενός κοινού προβληματισμού και της αναζήτησης απαντήσεων σε βασικά και αγωνιώδη ερωτήματα που σχετίζονται με το μεγάλωμα των παιδιών, την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και γενικότερα την φροντίδα της καλής ψυχικής υγείας όλων των μελών της οικογένειας.

Στις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, μπορούν να συμμετέχουν γονείς νηπίων, παιδιών κι εφήβων κι από τα τρία νησιά της Περιφερειακής Ενότητάς μας.

 

Διαδικτυακή Συνάντηση για Γονείς :

«Γονείς στο τιμόνι»

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 5.00-7.30 μ.μ.

Η συνάντηση θα αφορά στην υποστήριξη των γονιών στον ρόλο τους σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια, αλλαγές και νέες προκλήσεις για όλη την οικογένεια.

Για τη συμμετοχή στη διαδικτυακή συνάντηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του «Φάρου», 22730.23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ. μέχρι την Τετάρτη, 20/01.

 

Γενικές πληροφορίες για όσους γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εργαστήρι:

– Η συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 10 άτομα ώστε να διευκολύνεται η ενεργητική συμμετοχή και η σύνδεση των μελών της ομάδας.

-Η θεματολογία, η μέρα και η ώρα διεξαγωγής κάθε διαδικτυακής συνάντησης για γονείς θα ανακοινώνεται έγκαιρα στην ιστοσελίδα, το ιστολόγιο και το facebook του Κέντρου Πρόληψης καθώς και στα τοπικά μ.μ.ε.

– Οι ενδιαφερόμενοι γονείς είναι απαραίτητο να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα τηλέφωνα του «Φάρου», 22730.23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ.

– Στους γονείς που θα δηλώνουν συμμετοχή θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναλυτικά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ακριβείς οδηγίες και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για τη συνάντηση, ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το Blue Star Myconos θα δέσει στη Μυτιλήνη- ακυρώνεται το δρομολόγιο της Δευτέρας για Βαθύ

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών

Τροποποιείται το δρομολόγιο του Blue Star Myconos από Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας

Πορεία, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και συναυλία οι εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Σάμο