11.7 C
Σάμος
25/02/2025
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο: Καλεί σε έκτακτη αιμοδοσία σε Σάμο και Ικαρία

Με ανείπωτη θλίψη αλλά και οργή παρακολουθούμε τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθησαν σήμερα τα ξημερώματα στα Τέμπη, με την σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους και αρκετούς τραυματισμούς νεολαίων κυρίως συμπολιτών μας. Δεν ήταν ατύχημα, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Το Ε.Κ.Σ εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ταυτόχρονα, εξοργιζόμαστε από το γεγονός ότι χάθηκαν δεκάδες ζωές συνανθρώπων με αυτόν τον τραγικό τρόπο και απαιτούμε να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες αυτής της τραγωδίας χωρίς να κρυφτεί ή να συγκαλυφθεί τίποτα.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στη συντήρηση των γραμμών, στα συστήματα ασφαλείας, τη σήμανση, το προσωπικό.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και αυτής και της προηγούμενης Κυβέρνησης, που χάνονται κατά αυτό τον τρόπο ζωές, στον κατά τα άλλα «υπερσύγχρονο», ιδιωτικοποιημένο σιδηρόδρομο. Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία…

Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που καταδικάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη μιας παρασιτικής τάξης στην κοινωνία μας. Είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που σε όλους τους τομείς όπως και σε αυτόν της Υγείας, των μεταφορών και αλλού καταδικάζουν την ζωή του λαού. Δεν φταίει η κακιά η ώρα και η μοίρα, ούτε όλα μπορεί να αποδίδονται σε ανθρώπινα λάθη όταν και αυτά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να αποφευχθούν όσο η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσεται. Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους στις μεταφορές, στις πυρκαγιές, στους σεισμούς, στη θάλασσα, στον πόλεμο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Παράλληλα λόγω των, ούτως ή άλλως, αυξημένων αναγκών και ανταποκρινόμενοι στην πανελλαδική έκκληση για αίμα, καλούμε τους Σαμιώτες και Ικαριώτες σε εθελοντική αιμοδοσία και συγκεκριμένα:

  • Για τη Σάμο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων”, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10:00-14:00, Τετάρτη 10:00-18:00 & Σάββατο 12:00-14:00
  • Για την Ικαρία στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ.Σοφία», την Πέμπτη 2/3 στο Φάρο (Στρατόπεδο, 10:00-13:00), την Παρασκευή 3/3 στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα Π. Δημαρχείου, 9:00-13:00 και 17:00-21:00) και το Σάββατο 4/3 πάλι στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα Π. Δημαρχείου, 10:00-15:00).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο ο λαός με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να σώσει το λαό από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά στο βωμό του κέρδους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Related posts

Πρόσκληση για υποβολή προσφορών: Μίσθωση αγροτεμαχίων ΕΟΣ Σάμου

admin

Σκύλος-διασώστης Speedy στο πλευρό των εθελοντών της ΕΟΔ στην αναζήτηση του 21χρονου Γερμανού

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΥ Καρλοβασίου στις 7 Μαρτίου

admin

Σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας το 2025 – Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Κάλεσμα σε απεργία για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Η Φαλίτσα Ρίτσου: Μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά

admin

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin