22.9 C
Σάμος
03/07/2025
Σαμιακά

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

Banner Samos24

Το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίων διοργανώνει μια σημαντική δράση ενημέρωσης των πολιτών, με τίτλο “Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”, στις 18 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στην πλατεία Βαλασκαντζή. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό πάνω σε θέματα υγείας που απασχολούν την κοινωνία.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και παρουσίαση της δράσης απο τη Διευθύντρια της Γενικής Ιατρικής, Ευτυχία Δήμου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ομιλίες για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα υγείας:

  • Το δημογραφικό πρόβλημα και οι επιπτώσεις του σε σχέση με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (Γαλανάκης Χαρίδημος, ΤΕ. Μαιευτικής)
  • Ο καρκίνος του μαστού και η αυτοεξέταση (Ασημίνα Μαρίκα, ΤΕ Μαιευτικής)
  • Ο εμβολιασμός των ανηλίκων (Χάνη Αδαμαντίνη, ΤΕ. Επισκεπτών Υγείας)
  • Η δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων στο μαθητικό πληθυσμό του νησιού (Τσέλιου Νικολέτα, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας)
  • Πρώτες βοήθειες και απαραίτητες δεξιότητες στην καθημερινή ζωή (Μακέδα Γεωργία, ΤΕ. Νοσηλευτικής)
  • Κινητοποίηση σε ασθενείς με Πάρκινσον πρώτου σταδίου που δεν χρειάζονται συνοδό (Μητσιόπουλος Χρήστος, Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου – Φυσίατρος)
  • Αρτηριακή υπέρταση (Αμυγδάλου Καλλιόπη, Ιατρός ΕΣΥ Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής)
  • Σακχαρώδη Διαβήτης: πρωτοβάθμια πρόβλεψη, διάγνωση και αντιμετώπιση (Δήμου Ευτυχία, Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής)

  • Διατροφή (Κυριακού Ανθούλα, Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής)

Η δράση αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε καίρια ζητήματα υγείας, από έμπειρους επαγγελματίες υγείας. Η συμμετοχή όλων των πολιτών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης και την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Related posts

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin