14.9 C
Σάμος
10/04/2025
Σαμιακά

Η Κολωνία υποδέχθηκε τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου

 

Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την Κυριακή 11 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος  «MediterraneanCheeseandWine»που υλοποιεί επιτυχώς η Οικονομοτεχνική.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelinεστιατόριο«maiBeck FÜR DICH», οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον οινικό χώρο δοκίμασαν την εκλεκτή κουζίνα σε εξαίσιους συνδυασμούς με τα απολαυστικά σαμιώτικα κρασιά.

Chefs, sommeliers, barthenders, δημοσιογράφοιοίνου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων και bar, αλλά και γνωστοί οινολάτρες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών σαμιώτικων μοσχάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπνευσμένες συνταγές για να αναδείξουν την ποιοτική τους γεύση και τη μακρά επίγευση:

Μπριός με γραβιέρα Νάξουσυνδυασμένα με SamosVinDoux, κoτόπουλο με κρέμα και kimchi που συνοδεύτηκε μοναδικά από SamosGrandCru,μοσχαράκι πικάντικο που συνδυάστηκε και μαγειρεύτηκε με το μοναδικό SamosNectarκαι για το επιδόρπιο Τiramisu, μαζί με το οποίο προσφέρθηκε το παλαιωμένο SamosAnthemis.

Άψογος οικοδεσπότης ο Έλληνας blogger και sommelier Τόνυ Ασκητής.

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Έως 17 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης για τη χαλαζόπτωση στα αμπέλια της Σάμου

admin

Άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» στο Βαθύ Σάμου την Παρασκευή

admin

Επιστολή Λυμπέρη για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

admin

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Χώρα

admin

Πυθαγόρειο: Γιατί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Χώρας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα;

admin

Σάμος: Κατάσχεση οβίδων με πυρίτιδα σε έρευνα για βεγγαλικά

admin

Σάμος: Υποσιτισμός Παιδιών στην ΚΕΔ – Αντιπαράθεση Υπουργείου – Γιατρών Χωρίς Σύνορα

admin

Γενική απεργία: Συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

admin