22.9 C
Σάμος
16/03/2025
Σαμιακά

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ανατολικής Σάμου: Απαράδεκτη η μείωση των ταχυδρομικών διανομέων

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ανατολικής Σάμου εκφράζει την αγανάκτηση όλων των δημοτών για την απαράδεκτη μείωση των ταχυδρομικών διανομέων στη περιοχή μας, από 4 σε 1 στη πόλη της Σάμου, την επιβάρυνση του διανομέα Πυθαγορείου με την αλληλογραφία του Πύργου και την μείωση από 3 σε 1 των διανομέων Καρλοβάσου.

Η κυβερνητική απόφαση θα επιφέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις  στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, που “μεταφράζονται” σε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες  και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και των μεγάλων προβλημάτων από  τον πρόσφατο φονικό και καταστρεπτικό σεισμό.

Παράλληλα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που κοντά στην απίστευτη ταλαιπωρία τους 3 μήνες τώρα,  να εξυπηρετούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες τους πολίτες στη πόλη της Σάμου, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει η μεταστέγαση των υπηρεσιών απ[ο το κατεστραμμένο από το σεισμό σε άλλο κτίριο, δέχονται τώρα και την «επιβράβευση» της μείωσης του προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νησί μας. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της κυβέρνησης της ΝΔ, να απαλλάξει τα ΕΛΤΑ από εργαζόμενους, να σαρώσει ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και να παραδοθούν σε «στρατηγικό επενδυτή».

Η κατάσταση αυτή, οφείλεται στο ότι η καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας είναι σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου-ταχυμεταφοράς.

Καλούμε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα ως τακτικό στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης  προκειμένου να συζητηθεί και να παρθεί σχετική απόφαση.

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Τουριστικό Λιμάνι Σάμου: Η θλιβερή εικόνα του παρατημένου φάρου

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Σάμο: Πού εντοπίστηκε το επίκεντρο

admin

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου: Ανοιχτή Επιστολή στους Δήμους για αθόρυβα βεγγαλικά το Πάσχα

admin

Samos Holidays & Tilos Travel: Νέα Δρομολόγια απο Κουσάντασι για Σάμο – Έναρξη 28 Μαρτίου (Βαθύ) & 21 Απριλίου (Πυθαγόρειο)

admin

Στρογγυλή Τράπεζα στη Σάμο: Γυναίκες συζητούν για Ισότητα και Δικαιώματα

admin

Δίωξη αγριόχοιρων: Πρόσκληση για συμμετοχή κυνηγών από τη Διεύθυνση Δασών Σάμου

admin

Παραλιακό μέτωπο Σάμου: Απογοητευτική η εικόνα πριν την έναρξη της σεζόν

admin

Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Σάμου

admin

«Υγρό Πυρ 2025»: Άσκηση ετοιμότητας στο Κοκκάρι Σάμου

admin