21.7 C
Σάμος
18/04/2025
Σαμιακά

Μάνος Βαλής: Η Σάμος θα ξεπεράσει τους επισκέπτες του 2019

Στο πρόγραμμα ξενάγησης των Τούρκων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνος Βαλής, το οποίο εκτός από περιοδείες περιλαμβάνει και ειδικές δράσεις προώθησης τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο κ. Βαλής υπογράμμισε ότι η αγορά της Τουρκίας είναι πολυπληθής και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας καθώς για τη Σάμο όπως και για άλλα νησιά του Αιγαίου οι Τούρκοι επισκέπτες είναι πολύ καλοί πελάτες που ξοδεύουν και διασκεδάζουν στις διακοπές τους.

Εκτός βέβαια από τους τούρκους επισκέπτες που ήδη φτάνουν στο νησί καθημερινά πολλοί είναι πλέον και οι ευρωπαίοι τουρίστες όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ενώ δήλωσε ότι φέτος η Σάμος θα ξεπεράσει τα ποσοστά του 2019 σε αριθμούς αφίξεων.

Ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι εφεξής η Σάμος μπορεί να έχει μόνο ανοδική πορεία αφού «έπιασε πάτο» τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των τουριστικών καταλυμάτων έως ότου υπάρξει η πολυπόθητη αλλαγή του χωροταξικού που θα δώσει τη δυνατότητα ανοικοδόμησης στο νησί. Άλλο ένα αρνητικό για την περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών είναι η έλλειψη εισιτηρίων που οδηγούν και τις εταιρείες να ανεβάζουν πολύ την τιμή τους κυρίως στα εναέρια μέσα.

Ο κ. Βαλής έκανε γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει προσπάθειες από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων και αυτό που έχουν καταφέρει ως σήμερα είναι η διαβεβαίωση από αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή για μία επιπλέον πτήση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε καθημερινή βάση.

 

ertnews.gr

Related posts

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin

Καρλόβασι: Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή – Γκλοπ, μαχαίρια και φλόμπερ στα χέρια της αστυνομίας

admin

Πρόσκληση για Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου με τους Φοιτητές

admin

Σημαντική προσφορά του Ιωνικού Καρλοβάσου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Η Μέλισσα”

admin