25 C
Σάμος
27/08/2025
Σαμιακά

Με δύο υπερσύγχρονα drones ενισχύεται η ΕΟΔ Σάμου

Περιγραφή εικόνας

Με δύο υπερσύγχρονα drones εξοπλίστηκε η Ελληνική Ομάδα Δάσωσης παράρτημα Σάμου και ήδη προχωρά η εκπαίδευση μιας 9μελούς ομάδας η οποία θα τα χειρίζεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΔ Σάμου Δημήτρη Καλατζή, έχουν παρθεί οι απαραίτητες άδειες από την αρμόδια υπηρεσία της πολιτικής αεροπορίας και θα υπάρξει περαιτέρω εκπαίδευση της ομάδας ώστε με τα συγκεκριμένα μη επανδρωμένα αεροχήματα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στις επιχειρήσεις της.

Να σημειώσουμε ότι η Ομάδα Διάσωσης διαθέτει επίσης 2 σκάφη και ένα get sky πλήρως εξοπλισμένα για τη διάσωση αλλά και την επέμβαση όπου χρειαστεί δια θαλάσσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Τέλος η ΕΟΔ Σάμου διαθέτει ένα όχημα 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένο για μεταφορά και παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

 

Σύνταξη https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/eod-samou-enisxyetai-me-dyo-ypersygxrona-drone/

Related posts

Καταπολέμηση κουνουπιών: Αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για το 2025

admin

Ο Δημήτρης Βλασιάδης για σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin