26/05/2026
Πολιτικά

Μητσοτάκης για ΚΕΔ Σάμου: Σήμερα έχουμε μια υπερσύγχρονη δομή – Είναι πρακτικά άδεια

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα της επικαιρότητας και των επερχόμενων εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη θέση Ζερβού Σάμου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ανθρώπινες δομές υποδοχής. Το ξέρετε εξάλλου από το νησί σας, τη Σάμο. Θυμάστε την κατάσταση στην Σάμο. Πολύ καλά την θυμάστε.

Γιώργος Αυτιάς: Απολύτως.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή την τραγική εικόνα την οποία αντίκρισα όταν πήγα πάνω από το Βαθύ, 7.000 άνθρωποι στοιβαγμένοι. Λυπάμαι που χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση.

Γιώργος Αυτιάς: Όπως το λέτε είναι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είναι δόκιμη, αλλά περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια αυτό το οποίο είδαν τα μάτια μου. Σήμερα έχουμε μια υπερσύγχρονη δομή. Αυτή έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πρακτικά άδεια. Γιατί; Διότι μπορούμε να ελέγχουμε τα θαλάσσια σύνορα μας.

Θέλουμε ταυτόχρονα νόμιμες διόδους μετανάστευσης στην Ευρώπη. Θέλω, ως Ελλάδα, εγώ να είμαι κυρίαρχος και να καθορίζω ποιος θα έρθει στην πατρίδα μου. Όχι να μπαίνει κάποιος παράνομα και να διεκδικεί από την πίσω πόρτα την παραμονή του στην πατρίδα μας.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στο Καρλόβασι ο ιστορικός περίπατος για τα 80 χρόνια του ΔΣΕ

Η Καρυστιανού παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την Ιδρυτική Διακήρυξη του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Στεφανάδης για «Πόθεν Έσχες»: «Δεν κρύβω σκελετούς στην ντουλάπα»

Αναφορά στη Βουλή για τις συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο Σάμο

510.000 ευρώ για ανακαίνιση τριών σχολείων σε Καρλόβασι, Ράχες και Εύδηλο

ΚΚΕ Σάμου για το δυστύχημα στο Ηραίο: Ολόκληρο νησί χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια