07/06/2026
Σαμιακά

Ξεκινούν από τις 18 Ιουλίου εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία για Σάμο

 

Ανοίγει επιτέλους η σκανδιναβική αγορά στη Σάμο, φέρνοντας καλά νέα για μία σειρά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών σε όλο το νησί. Όπως ενημέρωσε σήμερα το τουριστικό γραφείο Rhenia Tours ξεκινούν από τις 18 Ιουλίου εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία. Ο Tour Operator Apollo αποφάσισε να φέρνει με τη SAS εβδομαδιαία 168 Δανούς από Κοπεγχάγη.

Να σημειωθεί ότι στον αρχικό προγραμματισμό του apollo ήταν και πτήση από Στοκχόλμη με 180 Σουηδούς την εβδομάδα, που δυστυχώς φαίνεται να ακυρώνεται μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης πριν μερικές μέρες να απαγορέψει πτήσεις από Σουηδία προς Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι η σκανδιναβική αγορά είναι η μεγαλύτερη στη Σάμο και η ύπαρξή της καθοριστική για τον τουρισμό του νησιού, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Πυθαγόρειο.

Πρόκειται για επιτυχία, έστω και αν πρόκειται για ένα μικρό πρόγραμμα για το 2020, αφού μετά την απόφαση της TUI Σκανδιναβίας να ακυρώσει όλο το πρόγραμμα της στη Σάμο υπήρχαν φόβοι στους τουριστικούς επαγγελματίες ότι θα χανόνταν όλη η σκανδιναβική αγορά για το νησί μας. Ευτυχώς που το Apollo διέψευσε τις φήμες.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το μέχρι στιγμής στοιχεία οι αγορές που ανοίγουν στη Σάμο είναι οι Γερμανοί, Ολλανδοί, Σκανδιναβοί και οι Σλοβένοι. Όλες οι υπόλοιπες χώρες φαίνεται να ακυρώνουν τα προγράμματά τους.

 

Πηγή: ΣαμιακόΒήμα

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου επισκέφθηκε την Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Κοσμαδαίων

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Πολύτεκνη άνεργη μητέρα έχασε θέση στον Δήμο λόγω λάθους στη μοριοδότηση

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων Σάμου: Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στόχος οι 24.000 αφίξεις στη Σάμο: Η Apollo ανοίγει τη φινλανδική αγορά και αυξάνει τις πτήσεις κατά 16%