32.2 C
Σάμος
17/07/2024
Σαμιακά

“ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023” : Η συμμετοχή της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη (Coutsodontis Winery) στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, στις 4-6 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και είναι η πιο σημαντική έκθεση κρασιού της χώρας. Περιλαμβάνει περισσότερους από 250 εκθέτες σε ξεχωριστά σταντ και πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα, ενώ υποδέχεται γύρω στους 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλους του κρασιού. Η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των οινικών αποκαλύψεων. Εκεί, βρέθηκαν τα σπάνιότερα και μικρής παραγωγής κρασιά της Ελλάδας, αλλά και οινοποιεία που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην έκθεση. Οι επισκέπτες, δοκίμασαν, γνώρισαν αλλά και εντυπωσιάστηκαν απο τα έξι ιδιαίτερα προϊόντα της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Ειδικότερα δε από τη νέα εκδοχή ενός λευκού ξηρού μοσχάτου παλαιωμένου σε βαρέλι εσοδείας του 2020, το ημιαφρώδες πετ νατ του 2020, το πορτοκαλί κρασί του 2021, το ονομασίας προελεύσεως Σάμος του 2017, αλλά και απο τη βαρέλισια ρετσίνα του 2021. Και φυσικά απο το λευκό ξηρό μοσχάτο, φτιαγμένο στη δεξαμενή με την εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για premium τύπους οίνων, επισκέφτηκε το περίπτερο και είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών με παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε με δυο πρωτοποριακά είδη κρασιών στη γκάμα της. Το αφρώδες Pet-Nat και το Πορτοκαλί κρασί (Orange wine). Αν αναλογιστεί κανείς ότι ιδρυθείσα μόλις, εν έτει 2017, αυξάνει ταχύτατα την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας σε μη συμβατικές, αλλά εναλλακτικές κατηγορίες οίνων, απο 100% μοσχάτο. Με αυτόν τον τρόπο αναδείκνύεται το σαμιώτικο τερουάρ και τονίζεται ο πολυδυναμικός χαρακτήρας του μοσχάτου σταφυλιού, αποδεικνύοντας οτι εκτός απο τα εκλεκτά επιδόρπια κρασιά, στη Σάμο, φτιάχνονται και υψηλής ποιότητας ξηρά κρασιά.

Διαρκής στόχος της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη (Coutsodontis Winery)  είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα επιλεγμένο κοινό, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές στις Κάτω Χώρες. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

 

Related posts

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα Αγριογούρουνα

admin

Συνέντευξη Τύπου για την πορεία των έργων στη Σάμο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Πυρκαγιά στους Μαυρατζαίους – Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και ΕΜΟΔΕ Σάμου

admin

Επιτυχής δράση μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Ταλαιπωρία με την απογευματινή πτήση της Aegean προς Σάμο

admin

Εντυπωσιακή παρουσία των Αθλητών της Χίου-Σάμου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

admin

Ο πατήρ Λεόντιος, κατά κόσμον Παπα-Λεωνίδας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας κατά των Αγριογούρουνων

admin