28.9 C
Σάμος
14/07/2024
Δήμος

Οι δεσμεύσεις της “Ανατροπής” για τις πρώτες 90 μέρες

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και στις 2 Ιουνίου ολοκληρώνονται οριστικά οι εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση επαναληπτικού γύρου. Έως την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας δημοτικής αρχής, μεσολαβούν 90 μέρες, 3 σημαντικοί μήνες, κατά τους οποίους η νέα δημοτική αρχή πρέπει να εργαστεί εντατικά, ώστε από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου να φανεί η αλλαγή και η σωστότερη διοίκηση του Δήμου.

Λαμβάνοντας τη λαϊκή εντολή, η “Ανατροπή” με Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου δεσμεύεται να κινηθεί πάνω σε δύο βασικούς άξονες αυτούς τους 3 μήνες. Από την μία πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες επαφές με τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους τους υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα σε αυτό που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να κάνουν. Από την άλλη θα γίνουν οι κατάλληλες επαφές και επισκέψεις σε όλη την Ανατολική Σάμο, ώστε να ιεραρχηθούν τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν από την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής.

Ως προς τον πρώτο άξονα, τον μήνα Ιούνιο θα γίνει η γνωριμία με όλους τους υπαλλήλους του Δήμου με προσωπικές συνεντεύξεις. Γνωρίζουμε καλά τι θέλουμε να πετύχουμε και οι Δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τις προθέσεις και τις προτεραιότητές μας. Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμαρχος να επικοινωνήσει με κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, ώστε να αποτυπωθούν οι γνώσεις καθενός, οι ιδιαίτερες κλίσεις του και το πόστο που έχει αναλάβει. Τον Ιούλιο γίνεται η εγκατάσταση του Δημάρχου και των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι διερευνώνται οι λειτουργίες των υπηρεσιών και καταγράφονται τα πρώτα συμπεράσματα. Τον Αύγουστο συζητούνται οι προτάσεις αλλαγών στη λειτουργία του Δήμου με τους άμεσα εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ώστε να καθοριστούν πλήρως τα νέα καθήκοντα και ο νέος τρόπος λειτουργίας που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ως προς τον δεύτερο άξονα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν απογευματινές επισκέψεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, ώστε οι καινούργιοι πρόεδροι, τα νέα συμβούλια, αλλά και οι παλιοί πρόεδροι και τα συμβούλιά τους, να απαριθμήσουν τις προτεραιότητες βασικών ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα κατά την έναρξη της νέας θητείας και μέσα στο 2019. Αυτές οι επαφές θα γίνουν με τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και με τους κατοίκους των κοινοτήτων. Ιδιαίτερα για τις μεγάλες κοινότητες θα γίνουν επαφές και με εμπλεκόμενους φορείς της πόλης. Τον Αύγουστο, μετά το πέρας των επαφών σε κάθε κοινότητα, θα πραγματοποιηθούν απογευματινές επαφές με βασικούς φορείς και συλλόγους, ώστε να εμπεδωθούν ιδέες και προτάσεις και να προταθούν σε θέματα δημοτικών συμβουλίων κατά τους αρχικούς μήνες. Η “Ανατροπή” δούλεψε επί πέντε χρόνια και ιεράρχησε με φροντίδα τις ανάγκες κάθε επιμέρους κοινότητας του Δήμου και γι’ αυτό μπορούμε στους προσεχείς μήνες να δρομολογήσουμε την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι παραπάνω προεργασίες  επείγει να πραγματοποιηθούν έγκαιρα, καθώς επίκειται η οργάνωση του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Σάμου. Στη δίνη του διαχωρισμού των Δήμων, η συνεργασία, οργανωμένα και με πρόγραμμα, με τους υπαλλήλους του Δήμου κρίνεται αναγκαία, ώστε η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα να γίνει όσο πιο ανώδυνα.

Δεσμευόμαστε, τέλος, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, με Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, συνεχίζονται αυτές οι επαφές, όπως έχει καθοριστεί στο πρόγραμμα της παράταξης. Επαφές και ομιλίες θα πραγματοποιούνται σε κάθε κοινότητα και ειδικά δημοτικά συμβούλια θα διεξάγονται, όπου θα συμμετέχουν φορείς και σύλλογοι για να ενημερώσουν το σώμα, αλλά και να προτείνουν θέματα που τους αφορούν. Επιπρόσθετα, στο προκαθορισμένο πρόγραμμα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, θα υπάρχει πάντα χρόνος για τους δημότες, να πάρουν το λόγο και να συμμετέχουν στη ζύμωση ιδεών και προτάσεων.

 

Ανατροπή …

Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Related posts

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin

Ολοκληρώθηκε η καθαίρεση των κωδωνοστασίων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι

admin

Πολιτική Προστασία Δήμου Ανατολικής Σάμου: Βροχές και καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης

admin

Σχόλιο Γ. Στάντζου για τη χρηματοδότηση προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024»

admin

Χρηματοδότηση 180.000 ευρώ για αντιπυρικές ζώνες σε οικισμούς δίπλα σε δάση

admin

Πρωτοβουλίες για την ευημερία των ζώων από τον Αντιδήμαρχο Καραμηνά

admin