28.9 C
Σάμος
14/07/2024
Δήμος

Οι εισηγήσεις της «Δράσης» στο Δημοτικό συμβούλιο

Η παράταξη μας «Δράση ενότητα προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με ψήφισμα και διαμαρτυρία κατά της επικείμενης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ. Ζητούμε παγιωμένους και χαμηλούς συντελεστές όπως συμβαίνει και σε άλλα νησιά της ΕΕ. Μετά από διάλογο η εισήγηση εκκρίθηκε ομόφωνα και με την προσθήκη σχετικού υπομνήματος από την Λαϊκή συσπείρωση.

Καταγγείλαμε την δημοτική αρχή για μη πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα μας σχετικά με την κατάσταση των γηπέδων. Ο κακός προγραμματισμός έχει ως συνέπεια αυτή τη στιγμή το κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου να παραμένει κλειστό λόγω εργασιών στο παρκέ ενώ τόσες ομάδες το χρειάζονται για προπονήσεις όλων των τμημάτων αλλά και για την διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων. Έντονη ανησυχία υπάρχει στην αθλητική κοινότητα για το αποτέλεσμα των εργασιών που γίνονται στο παρκέ.

Στο ανοιχτό γήπεδο Καρλοβάσου το οποίο παραμελήθηκε εντελώς πέρυσι, αντί να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης έως τον Μάιο που μας πέρασε, αυτές ξεκίνησαν τον Ιούλιο με αποτέλεσμα  το γήπεδο να είναι κλειστό για τις ομάδες που ταλαιπωρούνται μετακινούμενες εκτός της πόλης για προπονήσεις και συμμετοχή σε πρωταθλήματα. Παραδέχτηκαν πως οι εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα παρουσιάζουν προβλήματα.

Για το γήπεδο Χώρας στο οποίο θα φιλοξενηθούν αγώνες Β΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών και απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές και εργασίες δεν πήραμε απάντηση. Ούτε στο πως θα αποκατασταθεί ο πεσμένος πυλώνας στο γήπεδο Μυτιληνιών με ότι κινδύνους εγκυμονούνται εκεί. Απορίες εκφράσαμε για το πώς το γήπεδο Κοντακεϊκων πήρε άδεια καταλληλότητας για τα επόμενα χρόνια, από επιτροπή του Δήμου, δίχως να έχουν γίνει σε αυτό εργασίες βελτίωσης του χώρου.

Δεν ψηφίσαμε την αναμόρφωση προϋπολογισμού στο σκέλος που αφορά αύξηση δαπανών εορτασμών κατά 15000 ευρώ επιπλέον για τους επόμενους 2 μήνες την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για αποκαταστάσεις βασικών λειτουργιών. Ζητήσαμε να μειωθούν οι δαπάνες εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου οι οποίες ανέρχονται στις 7.500 ευρώ. Επίσης χρήματα αφαιρέθηκαν από κωδικό για τις παιδικές χαρές ενώ παρουσιάζουν τόσες ελλείψεις.

Ερώτηση έγινε και για την άτυπη επιτροπή χωροταξικού η οποία συνεδρίασε επιτέλους για 1η φορά στις 30 Οκτωβρίου.

Ζητήσαμε καλύτερες συνθήκες καθαριότητας στον Μαραθόκαμπο, περισσότερο φωτισμό και βελτίωση της εκεί παιδικής χαράς.

Σχετικά με τις άδεις τραπεζοκαθισμάτων στη πλατεία Καρλόβασου ζητήθηκε να υπάρξει τήρηση της ισονομίας για όλους τους επαγγελματίες.

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξης μας κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης χθες 1/11/17 στην δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων, των 37 συμβασιούχων ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Σάμου η οποία σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου διατάσσει τον Δήμο Σάμου να απασχολήσει προσωρινά τους εργαζόμενους μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Related posts

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin

Ολοκληρώθηκε η καθαίρεση των κωδωνοστασίων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι

admin

Πολιτική Προστασία Δήμου Ανατολικής Σάμου: Βροχές και καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης

admin

Σχόλιο Γ. Στάντζου για τη χρηματοδότηση προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024»

admin

Χρηματοδότηση 180.000 ευρώ για αντιπυρικές ζώνες σε οικισμούς δίπλα σε δάση

admin

Πρωτοβουλίες για την ευημερία των ζώων από τον Αντιδήμαρχο Καραμηνά

admin