09/06/2026
Σαμιακά

Ο “Τρίτωνας” με το βλέμμα στραμμένο στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου!

Ο Τρίτωνας είναι το νέο τρικάταρτο ιστιοφόρο που θα συνδράμει δυναμικά στη δράση του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος για την προστασία των θαλασσών, αντικαθιστώντας τα μικρά ιστιοφόρα.

Έπειτα από πολύμηνη και εντατική διαδικασία ολικής μετασκευής από την τεχνική ομάδα του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, είναι πλέον σχεδόν έτοιμος για να διαπλεύσει μεγάλες αποστάσεις στις ελληνικές θάλασσες και τη Μεσόγειο. Είναι εξοπλισμένος με σύγχρονο εξοπλισμό, προσφέροντας τη δυνατότητα επεξεργασίας πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών, ωκεανογραφικών και άλλων δεδομένων που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε στις σύγχρονες και ολοένα και αυξανόμενες απειλές για τα θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα.

Σύντομα η τεχνική ομάδα του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος θα μας ενημερώσει για την ολοκλήρωση του δύσκολου εγχειρήματος της μετασκευής

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κατασκήνωση «Παναγία του Κότσικα»: Ανοίγει τις πύλες της για τέσσερις περιόδους

Αναγνώριση της προσφοράς του Ιδρύματος Φίλων της Σάμου

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου επισκέφθηκε την Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Κοσμαδαίων

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Πολύτεκνη άνεργη μητέρα έχασε θέση στον Δήμο λόγω λάθους στη μοριοδότηση