21/11/2025
Σαμιακά

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σάμου: Καταθέσεις Στεφάνων για την 9η Μαΐου στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης

Την 9η Μαΐου γιορτάζεται η ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών κατά των δυνάμεων του Άξονα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το παράρτημα Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) τίμησε την επέτειο με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Βαθύ.

Στεφάνια κατέθεσαν η πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κούλα Καραμηνά – Πόθου και η Νανά Νικολάου εκ μέρους της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ. Σε ομιλία του, ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος Κ. Τζίχας τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του Κόκκινου Στρατού και τις τεράστιες θυσίες του σοβιετικού λαού με πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς στη μάχη κατά του φασισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμβολή των απελευθερωτικών κινημάτων όλων των λαών με επικεφαλής τα κομμουνιστικά κόμματα.

Στην Ελλάδα, ο λαός συσπειρωμένος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ πολέμησε ηρωικά εναντίον των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, με το ΚΚΕ να αποτελεί την οργανωτική και ηθική δύναμη της Αντίστασης, σημείωσε ο Κ. Τζίχας.

Related posts

Τελετές ορκωμοσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου

Σύλλογος Εστίασης Σάμου: «Αδιαφορία του Δήμου για την αναζωογόνηση της αγοράς»

Θέσεις εργασίας προσφέρει το 4* ξενοδοχείο Fito Aqua Bleu Resort στο Πυθαγόρειο της Σάμου

ΝΟΤΑΜ για «Αλατσονήσι»: Βολές 25–27 Νοεμβρίου και απαγόρευση διέλευσης

Σαμιώτες Μαραθωνοδρόμοι έτρεξαν για την Ειρήνη

ΕΣΠΕΕ Σάμου: Παρέμβαση σε Στεφανάδη για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

17 Νοε 1943 : Ο βομβαρδισμός της Σάμου

Ελεγχόμενη καύση που ξέφυγε στη Χώρα με δύο εγκαυματίες