28.9 C
Σάμος
04/07/2024
Περιφερειακά

Πολιτική Προστασία ΠΕ Σάμου: Καθημερινές πτήσεις με drones για την πρόληψη πυρκαγιών

Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στη συμπληρωματική επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων του Νομού Σάμου κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο 2024, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους κατοίκους της Νήσου Σάμου για μια νέα πρωτοβουλία.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πυροσβεστικής Νομού Σάμου, θα διενεργεί καθημερινά πτήσεις με ΣμηΕΑ (drones). Οι πτήσεις αυτές έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών, προσφέροντας μια σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο επιτήρησης.

Αυστηρή απαγόρευση χρήσης drones από ιδιώτες

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η χρήση ΣμηΕΑ (drones) από μη εμπλεκόμενους (ιδιώτες) σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι πυρκαγιές, απαγορεύεται αυστηρά. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλονται οι κατά νόμο κυρώσεις. Η συμμόρφωση με αυτή την απαγόρευση είναι κρίσιμη για την αποφυγή παρεμβολών στις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής και την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων επιτήρησης.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εφιστά την προσοχή όλων των κατοίκων της Νήσου Σάμου για την τήρηση των πυροσβεστικών διατάξεων και την αποφυγή κάθε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει έναρξη πυρκαγιάς. Η προληπτική αυτή δράση αποτελεί βασικό πυλώνα για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Related posts

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής

admin

Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης στη Θύμαινα

admin

Ανάληψη καθηκόντων προέδρου Περιβαλλοντικής Επιτροπής και Χωροταξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου για τα μεγάλα και χρονίζοντα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία

admin

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων στη Σάμο από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου

admin

Καλτάκης προς Υπουργό Υγείας – Σοβαρές ποινικές και αστικές συνέπειες αν παραβιαστεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών

admin

Η 79 ΑΔΤΕ συμβάλλει στον καθαρισμό των επαρχιακών δρόμων στη Σάμο – Δήλωση Μαυρατζώτη

admin