07/06/2026
Σαμιακά

Ροταριανοί Όμιλοι Ελλάδος & Κύπρου για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου, οι Ροταριανοί Όμιλοι Ελλάδος και Κύπρου πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη επετειακή εκδήλωση προς τιμήν των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Συνδιοργανωτής Όμιλος, ο Ροταριανός Όμιλος της Σάμου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Θέμα της Ομιλίας του: «Η θαλάσσια ισχύς και η συμβολή της στην Επανάσταση του 1821».

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων, εξήρε την καταλυτική συνεισφορά των Σαμίων στον εθνικό απελευθερωτικό μας αγώνα. Ο ιδρυτικός πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, κ. Ευγένιος Χαρδαβέλλας, δήλωσε ότι είναι απολύτως ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την συνεισφορά του Ροταριανού Ομίλου της Σάμου, στην διοργάνωση μιας τόσο σπουδαίας εκδήλωσης, καθώς η Ελλάς και η Κύπρος ως ένα Σώμα, συνεχίζουν να μάχονται υπέρ της Ελευθερίας εν γένει και της Δημοκρατίας ιδιαιτέρως. Επίσης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η μόνη ελπίδα για ένα ασφαλές μέλλον, είναι η διατήρηση και συνέχεια στο όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον και το ομότροπον των Ελλήνων.
Η Εκδήλωση έκλεισε όπως πάντοτε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου επισκέφθηκε την Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Κοσμαδαίων

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Πολύτεκνη άνεργη μητέρα έχασε θέση στον Δήμο λόγω λάθους στη μοριοδότηση

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων Σάμου: Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στόχος οι 24.000 αφίξεις στη Σάμο: Η Apollo ανοίγει τη φινλανδική αγορά και αυξάνει τις πτήσεις κατά 16%