14/06/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σεμινάριο ψυχολογικής υποστήριξης για το προσωπικό των Πλοίων Ανοιχτής Θαλάσσης

ÓÁÌÏÓ - ÄÉÁÓÙÓÇ ÌÅÔÁÍÁÓÔÙÍ (EUROKINISSI)

Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Υγειονομικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., λόγω και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο Ανατολικό Αιγαίο, από την ανωτέρω Υπηρεσία δρομολογείται η διεξαγωγή Σεμιναρίου Ψυχολογικής Υποστήριξης από ομάδα ειδικών Ψυχικής Υγείας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αναφερόμενο προσωπικό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη τρόπων ενίσχυσης της ψυχικής υγείας που θα καταστήσει τα επιμορφούμενα στελέχη των Π.Α.Θ. πιο ανθεκτικά απέναντι στο επιχειρησιακό στρες.

Η δομή του σεμιναρίου θα αποτελείται από θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικές ασκήσεις. Κατά την διάρκεια των βιωματικών ασκήσεων δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιραστούν και να επεξεργαστούν ψυχικά επώδυνες εμπειρίες από την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα με στόχο την ψυχική τους αποφόρτιση, την ενίσχυση της μεταξύ τους υποστηρικτικής λειτουργίας και την βιωματική εμπέδωση του θεωρητικού υλικού.

Η αναφερόμενη δράση πρόκειται να επεκταθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και σε δεύτερο χρόνο στο προσωπικό των λοιπών Λιμενικών Αρχών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χειροπέδες σε δύο επιχειρηματίες στο Πυθαγόρειο Σάμου για διατάραξη κοινής ησυχίας

Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κακομεταχείριση πέντε σκύλων στη Σάμο

Σύλληψη στην Ικαρία για κακομεταχείριση αγελάδας

Συνελήφθησαν στο Καρλόβασι λίγο πριν φύγουν με το πλοίο – είχαν κλέψει 4.800 ευρώ και κοσμήματα από σπίτι στο Βαθύ

Σύλληψη 25χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 21χρονης στην παραλία Γάγκου

2.223 έλεγχοι για κράνος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο – 20 παραβάσεις στη Σάμο