28/06/2026
Πολιτιστικά

Σπύρος Πετρουλάκης: Παρουσίαση του νέου του βιβλίου, «Κατά Ιωάννη» στη Σάμο

291816821_10160001568602094_5252575439848696422_n

Ένα από τα σημαντικότερα εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Blue Style Resort στην περιοχή Γάγκου στην πόλη της Σάμου.

Ο γνωστός στο ευρύ κοινό συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης ,από το βιβλίο “Σασμός” το οποίο με μεγάλη επιτυχία μεταφέρθηκε στην τηλεόραση, θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο “Κατά Ιωάννη”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

“Ο Σταύρος Βεργάκης, ένας συντηρητής έργων τέχνης, αναλαμβάνει ν’ αναπαλαιώσει την εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, στην Ιερά Μονή Παναγιάς της Ακρωτηριανής στα Χανιά. Μια εικόνα θεωρητικά βλάσφημη, που κανείς δεν θα περίμενε να συναντήσει σ’ ένα μοναστήρι, η οποία, όμως, κρύβει μυστικά θαμμένα για έναν ολόκληρο αιώνα, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Πίσω στο παρελθόν, ο Ιωάννης, ένας νέος κι εξαιρετικά ταλαντούχος ζωγράφος, που έχει περιθωριοποιηθεί λόγω της αναπηρίας του, τόσο από την ίδια του την οικογένεια όσο και από την τοπική κοινωνία, είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του προσπαθώντας να περάσει μέσω αυτής όλα όσα έχει στο μυαλό και στην καρδιά του. Ανάμεσα σε αυτά, ο έρωτάς του για μια νεαρή μουσουλμάνα, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πανέμορφου πίνακα, ο οποίος γεννά μίσος και θρέφει πάθη.

Η πλοκή είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο χρονικές περιόδους, αυτή του σήμερα κι εκείνη του 1900-1922, με τη δράση της αφήγησης να “τρέχει’ παράλληλα και με το παρελθόν να έρχεται να “δέσει” με το παρόν, έτσι ώστε πορευτούμε σταδιακά στην ολοκλήρωση μιας ιστορίας που έχει τις ρίζες της πολύ βαθύτερα απ’ όσο αρχικά φαντάζει.

Μια βαθιά συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία, που σίγουρα θα προβληματίσει και θ’ αγγίξει την καρδιά των αναγνωστών.”

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Κάτια Καλύβα. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου Γιάννης Μανδουραράκης ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς.

Η επιχείρησή Press & snack έχει επιλέξει να διοργανώνει όλες τις εκδηλώσεις στην περιοχή της Γάγκου.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία:

Όσο περνάει από το χέρι μας , προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ομορφιές μίας εκ των πιο αδίκως απαξιωμένων περιοχών της πόλης μας:

Της παραλίας της Γάγκου.

Και να είστε σίγουροι πως όσοι επιλέξετε να δώσετε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου, θα ενθουσιαστείτε και από αυτά που θα ακούσετε αλλά και από τη γοητεία του τοπίου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σπίτια όσων κατοικούμε στην πόλη της Σάμου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η καθέλκυση του «Μεταμόρφωση» στο Ηραίο της Σάμου

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

Παρουσίαση του βιβλίου «Πέτρινος Δρόμος» της Ευαγγελίας Πέτρου στη Βιβλιοθήκη Σάμου

Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού από τους τελειόφοιτους της Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Βαθύ της Σάμου. Ανακαίνιση, επανέκθεση, καθολική προσβασιμότητα

«Ιουλία Μπίμπα: ο Άνθρωπος, η Ηρωίδα, η Μάρτυς»: Το νέο βιβλίο που φωτίζει μια Σαμιώτισσα της Αντίστασης