23/08/2026
Πολιτικά

“Στη σεισμόπληκτη Σάμο της κυβερνητικής εγκατάλειψης, ψήφισε μόνο ένας στους τρεις συμπολίτες μας”

gaitanis teliko

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Σάμου, Γιώργος Γαϊτάνης, προχώρησε σε σχόλιο αναφορικά για την συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές στο νησί της Σάμου. Το πρώτο του σχόλιο επικεντρώθηκε σε ένα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί έντονα τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία γενικότερα: την τεράστια αποχή των ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι η δύναμη της Δημοκρατίας έγκειται στη συμμετοχή των πολιτών. “Χωρίς τη συμμετοχή, η δημοκρατική λειτουργία είναι το λιγότερο προβληματική,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη Σάμο, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του σεισμού και της κυβερνητικής εγκατάλειψης, μόνο ένας στους τρεις πολίτες άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Αυτή η χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων αποτελεί ανησυχητικό σημάδι, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γαϊτάνης, και πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Σάμου έκλεισε το σχόλιό του λέγοντας, “Τα υπόλοιπα στην ώρα τους”.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στεφανάδης προς Πλεύρη για τους 205 παράνομους μετανάστες: «Η Σάμος δεν μπορεί να είναι εύκολη λύση»

Ερώτηση Αυτιά σε Κομισιόν: «Έλεγχος σε αγορές ακινήτων από τρίτες χώρες σε διασυνοριακές περιοχές»

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ανδρέα Ξανθού για τον θάνατο του Νίκου Κακλαμάνη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Λέκκα: Τίμησαν τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Στη Βουλή οι καταγγελίες για τουρκικές μηχανότρατες σε Σάμο, Φούρνους και Πάτμο