30/09/2026
Σαμιακά

Στους δρόμους της πόλης της Σάμου βρέθηκαν μαθητές

120559111_468443134113168_6325416069515289780_n - Αντίγραφο

Στους δρόμους της πόλης της Σάμου βρέθηκαν σήμερα μαθητές πραγματοποιώντας κινητοποίηση με κύριο αίτημα τις ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού. Οι μαθητές με πορεία στη παραλιακή λεωφόρο Σάμου, φωνάζοντας συνθήματα, κατέληξαν στην πλατεία Πυθαγόρα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις .

Στους δρόμους της πόλης της Σάμου βρέθηκαν μαθητές

 

Οι μαθητές απαιτούν:

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Στους δρόμους της πόλης της Σάμου βρέθηκαν μαθητές

Από την πλευρά του, το υπουργείο παιδείας πιέζει για άμεσο άνοιγμα των σχολείων ώστε να περιοριστούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Από σήμερα με απόφαση της αρμόδιας υπουργού, είναι υποχρεωτική η σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη. Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αντίδραση στη Σάμο για τα νέα τμήματα: Καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκειο με αιχμή τη χωρητικότητα των αιθουσών

Νοσοκομείο Σάμου: Ο απολογισμός ενός έτους διοίκησης

Κικίλιας για BLUE CARRIER 2: Ελεγχόμενη η κατάσταση του πλοίου

Μηδενική ανοχή στο κράνος: Η Αστυνομία βεβαίωσε 34 παραβάσεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μέσα σε μία εβδομάδα

Σάμος: Στάση εργασίας εκπαιδευτικών κατά των συγχωνεύσεων

Οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις στο Καρλόβασι ζητά ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μετά τη φωτιά στο «Blue Carrier 2»