13/05/2025
Πολιτικά

Συνάντηση Βουλευτή Νομού Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής του νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, πραγματοποιήσε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ανακοίνωση του, ο βουλευτής ανέφερε τα εξής:

“Σήμερα συναντήθηκα με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Συζητήσαμε για τα θέματα Υγείας του Νομού μας, τα οποία ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά.

Σχετικά με την εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Σάμου, ο Υπουργός αποφάσισε και έδωσε εντολή να γίνει η προμήθεια άμεσα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ΕΣΠΑ που είναι χρονοβόρα. Το ίδιο αποφάσισε και για τη δημιουργία Αιμοδυναμικής Μονάδας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενταχθεί επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά με τη στελέχωση των Μονάδων Υγείας, ο Υπουργός επισήμανε την απροθυμία των γιατρών να υποβάλουν ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις να αποβαίνουν άγονες. Τα τελευταία μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, δηλαδή η επιδότηση πέραν του μισθού με ποσό 2.100€ περίπου, επιπλέον των άλλων παροχών, πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό, κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης, για την διαχρονική στήριξη του στα προβλήματα του Νομού μας από όλες τις θέσεις που έχει υπηρετήσει. Ειδικότερα, η εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο μας, που αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.”

Related posts

Αποζημιώσεις Αμπελουργών: Γιατί η Σάμος δεν εντάχθηκε στο “Μέτρο 23”; Η απάντηση του Υπουργού

admin

Δ.Ο.Υ. Σάμου: Δεν καταργείται – Ανακοίνωση του Βουλευτή μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών

admin

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: “Όχι στις ανεμογεννήτριες – Κάλεσμα σε αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί”

admin

Νέα Αριστερά: “Η Fraport αποφασίζει για τις Βάσεις Πυροσβεστικής;” Ερώτηση για τη μεταφορά από τη Σάμο στη Λήμνο

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin

“Να εφαρμοστεί η Οδηγία για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά”

admin