15.5 C
Σάμος
31/03/2025
Σαμιακά

Σχόλιο του Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σχετικά με τη φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

«Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ της Σάμου, τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η καταγραφή των καταλυμάτων που έχουν επηρεαστεί από τη φωτιά  βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι στο πεδίο βοηθούν τις αρχές να καλύψουν τις ανάγκες όσων αιτούντων άσυλο έχουν πληγεί και να διαθέσουν σκηνές και είδη βοήθειας, όπως κουβέρτες, υπνόσακους και άλλες προμήθειες. Εκτιμάται ότι 500 με 600 άτομα βρίσκονται σε διαδικασία λήψης βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

Από τη φωτιά έχει καταστραφεί ένα αριθμός από οικίσκους (container), μια προκατασκευασμένη αποθήκη για είδη πρώτης ανάγκης και κάποια αυτοσχέδια καταλύματα. Η υπηρεσία ημερήσιας τροφοδοσίας στο ΚΥΤ θα συνεχίσει από άλλη τοποθεσία, καθώς καταστράφηκε το υπόστεγο διανομής τροφίμων.

Ο συνολικός πληθυσμός του ΚΥΤ στο Βαθύ είναι πάνω από 3.900 άτομα, η πλειονότητα των οποίων κατοικεί έξω από τον χώρο του επίσημου κέντρου, που επηρεάστηκε από την πρωινή φωτιά.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τη διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί η αιτία της φωτιάς. Η Ύπατη Αρμοστεία συνεχίζει να υποστηρίζει τη μεταφορά ανθρώπων από τη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής.»

Proteas Blu Resort

Related posts

Το κρουαζιερόπλοιο HAMBURG στη Σάμο

admin

Τροχαίο στο Κοκκάρι: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε στάση ΚΤΕΛ

admin

Κάλεσμα σε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση από τον Σύλλογο Δ&Ν Σάμου

admin

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Σάμο, Ικαρία

admin

Σκουπίδια και αδιαφορία στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη

admin

Οι Νησιώτες ξεσηκώνονται: Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα για Υγεία και Μεταφορές

admin

Θερινό ωράριο καταστημάτων Καρλοβάσου

admin

Πτήση OA-A3246: Επιστροφή στην Αθήνα λόγω καιρού στη Σάμο

admin

Παιδιατρική κλινική Σάμου: «Καμπανάκι» από 21 συλλόγους γονέων για την ελλιπή στελέχωση

admin