28.9 C
Σάμος
26/08/2025
Σαμιακά

Σύλλογος Εργαζομένων: Ελλείψεις ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Περιγραφή εικόνας

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου λόγω υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό, αναδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και  ιατρικών ειδικοτήτων έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και το Νοσοκομείο Σάμου, σε μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας. Η ευθύνη είναι διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις αλλά και στους εκάστοτε εκπροσώπους τους που δεν είναι άλλοι από τις διορισμένες διοικήσεις τους.

Πρόσφατα η Διοικήτρια του νοσοκομείου και ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας εισηγήθηκαν προφορικά, στους ιατρούς του νοσοκομείου, την εφημερία τομέα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πράγμα που σημαίνει ότι ο ορθοπεδικός θα εφημερεύει για χειρουργικά περιστατικά, για γυναικολογικά, για οφθαλμολογικά, για ΩΡΛ κ.α. και αντίστοιχα ο γυναικολόγος για ορθοπεδικά, χειρουργικά, οφθαλμολογικά κ.α.

Το Δ.Σ του συλλόγου θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την πρόταση από πλευράς της διοικήτριας και του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου που αποτελεί αντιποίηση της ιατρικής ειδικότητας σε όποιο τομέα και αν εφαρμόζεται. Όπως στον παθολογικό τομέα που επί σειρά ετών είναι χωρίς πνευμονολόγο όπως στη παιδιατρική κλινική που επί σειρά ετών καλύπτουν εφημερίες παθολόγοι, γενικοί ιατροί και ειδικευόμενοι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει εδώ και χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου εφημερεύουν αγροτικοί ιατροί που μετακινούνται από τα αγροτικά ιατρεία για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου.

Σας επισημαίνουμε για πολλοστή φορά πως η κάλυψη των ιατρικών θέσεων του Νοσοκομείου Σάμου είναι στο 50% του οργανισμού του 2011. Είκοσι χρόνια και πλέον λειτουργίας των ΤΕΠ δεν έχει προκηρυχτεί ούτε μια φορά θέση ιατρών ΤΕΠ.

Η κατάσταση αυτή και η εντατικοποίηση της εργασίας εγκυμονεί κινδύνους  για  ιατρούς και ασθενείς ενώ σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς οδηγεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε φυγή-παραίτηση από το νησί και από το δημόσιο και αποτελεί αντικίνητρο για προσέλκυση καινούργιων συναδέλφων.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα, με γρήγορες διαδικασίες, σε προκήρυξη ιατρικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για το μοναδικό νοσοκομείο στη Σάμο αλλά, και για την περίθαλψη των κατοίκων του νησιού σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης.

Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου την αλαζονική, προσβλητική, υβριστική συμπεριφορά της προς τους εργαζόμενους που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν ανοιχτά τα τμήματα και τις μονάδες του νοσοκομείου. Η ευθύνη τέτοιων συμπεριφορών βαρύνει εξολοκλήρου την ίδια τη κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει στη Πανυγειονομική Απεργία στις 22 Φεβρουαρίου 2024, και καλούμε όλους τους υγειονομικούς και όλο το λαό να συμμετέχει μαζικά.

 

Ο Πρόεδρος                                                                              Η   Γραμματέας

 

Σταμάτης Φιλιππής                                                                   Μανουέλα Χριστοδουλάκη

 

Related posts

Ο Δημήτρης Βλασιάδης για σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin

Αναχώρηση του «Blue Star Mykonos» με καθυστέρηση

admin