20 C
Σάμος
19/04/2025
Σαμιακά

Τέθηκε και επίσημα το αερόπλοιο σε λειτουργία στη Σάμο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γίνεται ένα ακόμα βήμα στη συνεργασία Ελλάδας – ΕΕ όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Πρόκειται για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Frontex, πιλοτικού προγράμματος για την πληρέστερη εικόνα και παρατήρηση του θαλάσσιου πεδίου σε κρίσιμα για τις μεταναστευτικές ροές γεωγραφικά σημεία, όπως είναι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Συγκεκριμένα, αερόπλοιο σταθερής πρόσδεσης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, τέθηκε χθες και επίσημα σε λειτουργία. Σκοπός είναι να μεταφέρει εικόνα του θαλάσσιου πεδίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας.

Πραγματοποιείται έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα πρόγραμμα που συνεισφέρει στις προσπάθειες της χώρας μας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος»

Related posts

Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμο: Κατάνυξη και παράδοση στους Επιταφίους της Πόλης

admin

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin

Καρλόβασι: Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή – Γκλοπ, μαχαίρια και φλόμπερ στα χέρια της αστυνομίας

admin

Πρόσκληση για Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου με τους Φοιτητές

admin