18.9 C
Σάμος
01/06/2025
Σαμιακά

“Ταξιδεύοντας στο μέλλον με χρονοκάψουλα” από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου και κατάκρυψη της χρονοκάψουλας

Ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning “Ταξιδεύοντας στο μέλλον με χρονοκάψουλα” από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου και κατάκρυψη της χρονοκάψουλας

 

Κατάκρυψη της χρονοκάψουλας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου, ως ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning “Ταξιδεύοντας στο μέλλον με χρονοκάψουλα”. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με μαθητές της Β΄ Γυμνασίου από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και  το Γυμνάσιο Αναρράχης – Εμπορίου Πτολεμαΐδας, κατά το σχολικό έτος 2022 -2023.

Εικόνα 1 Στιγμιότυπο από την κατάκρυψη της χρονοκάψουλας. Ο κ. Γιώργος Ροδίτης, φύλακας και επιστάτης του σχολείου, επιβλέπει και συντονίζει τη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι μαθητές και των τριών σχολείων συνεργάστηκαν, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, και παρήγαγαν ποικίλα κείμενα και δικά τους έργα, τα οποία και κατέκρυψαν στους αύλειους χώρους των τριών σχολείων, δίνοντας ταυτόχρονα ραντεβού μετά από… 20 χρόνια για το άνοιγμα της χρονοκάψουλας! Μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών περιλαμβάνουν  αφίσες διαφήμισης του τόπου τους, δικά τους νανουρίσματα, διενέργεια έρευνας για τη φιλία σε εφήβους και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε μορφή infographic, μηνύματα στο μελλοντικό εαυτό τους.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος ήταν οι φιλόλογοι Κομνιανού Στέλλα, Λυκουρίνου Ευαγγελία και Τριβέλα Δήμητρα.

Εικόνα 3 Η κα Έφη Κόντη, διευθύντρια του σχολείου, προετοιμάζει το υλικό που θα κατακρυφθεί με τη χρονοκάψουλα.

 

Εικόνα 2 Από τη διαδικασία προετοιμασίας της χρονοκάψουλας. Ο κ. Νίκος Τσουκαλάς, Γεωλόγος και καθηγητής του σχολείου μας (ΠΕ04.05), καθοδηγεί τους μαθητές.
Εικόνα 4 Μαθητές της Β΄ Γυμνασίου ετοιμάζονται να κατακρύψουν τη χρονοκάψουλα

 

 

Related posts

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σάμου 22χρονος για ναρκωτικά – Ο σκύλος «ΝΕΔΑ» τον «κάρφωσε»

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο: Μεγάλη ανταπόκριση και ελπίδα για επανάληψη της δράσης

admin

Blue Star Myconos: Σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην Τήνο – Ταλαπωρία για προσκυνητές, αγανάκτηση στη ρεσεψιόν

admin

Βαρύ πρόστιμο και τελεσίγραφο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στο Λιμάνι Βαθέος από τον Βιολογικό Καθαρισμό

admin

Erasmus+ στη Σάμο: Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επενδύει στην εξωστρέφεια και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

admin

Σάμος: Αύριο η εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών – Ομιλητές Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Ποιος απαξιώνει το νοσοκομείο, εμείς ή οι επιλογές της κυβέρνησης;»

admin

3.451.500 ευρώ για τον βιολογικό πόλεως Σάμου 

admin

Σε απόγνωση οι παραγωγοί της υπαίθριας αγοράς στη Σάμο: Ακατάλληλοι χώροι, απειλές προστίμων και αίτημα για άμεσες λύσεις

admin