03/09/2026
Σαμιακά

Το Επιμελητήριο Σάμου είναι αντίθετο με την δημιουργία νέου hot–spot στους Μυτιληνιούς

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει, με την δημιουργία 2ου hot–spot στο νησί μας και συγκεκριμένα στους Μυτιληνιούς, σε χώρο πρώην στρατοπέδου, είναι αντίθετο με την δημιουργία του.

Η τακτική αυτή της μετατροπής του νησιού σε χώρο κράτησης προσφύγων- μεταναστών και λαθρομεταναστών όπου ένα μεγάλο ποσοστό που εισέρχονται στην χώρα δεν είναι από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, αλλά από 50 και πλέον χώρες. Αυτή η στρατηγική δεν πρόκειται να περάσει.

Σε μια πόλη στο Βαθύ της Σάμου, των 7.000 κατοίκων, να βρίσκονται και να κυκλοφορούν ελεύθερα 4.000 μετανάστες, όπου στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών εκκρεμεί η ταυτοποίηση ή η διασταύρωση των στοιχεία που δίνουν, και όλα αυτά σε μια χώρα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχο των συνόρων αφού εισέρχονται καθημερινά με τόση άνεση άνθρωποι από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο έχει κατά καιρούς υποβάλει προτάσεις στο υπουργείο για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά ίσως δεν θεωρούνται καλές.

Απαιτούμε,  ταχύτερη και πλήρη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου, κλειστά κέντρα και τον έλεγχο των κέντρων. Στην  αποσυμφόρηση του ήδη υπάρχοντος κέντρου στο Βαθύ της Σάμου, στην μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, και στην πλήρη στελέχωση της αστυνομίας, λιμενικού, στρατού, νοσοκομείου, κέντρων υγείας και των λοιπών υπηρεσιών.

Το πρόβλημα αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού και θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Διευρύνεται το μέτωπο για το Πανσαμιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Βαθύ

Στο βάθρο του Ημιμαραθωνίου Χίου ο Δημήτρης Σκαπέτης

ΣΑΕΚ Σάμου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 2026-2027

Δύο εκθέσεις οπλικών συστημάτων από την 79 ΑΔΤΕ σε Βαθύ και Καρλόβασι

Νίκος Μελάς ο νέος δήμαρχος Φούρνων Κορσεών