21.6 C
Σάμος
27/03/2025
Σαμιακά

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το «Βοήθεια στο Σπίτι»: Απλήρωτοι για 3 μήνες

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ως απαράδεκτη.

Οι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι και στους δύο Δήμους (Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) για 3 μήνες (Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη) και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο εν μέσω πανδημίας, ενώ καθυστερημένα τους χορηγήθηκαν μέσα απολύμανσης και προστασίας παρότι βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή για τη βοήθεια ατόμων που είναι μόνοι και έχουν ανάγκη, κυρίως ηλικιωμένων.

 Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κυβέρνηση και Δήμοι πρέπει να δώσουν λύση εδώ και τώρα. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και εφησυχάζουν το λαό με το να λένε ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» θα παίξει ειδικό ρόλο για την φροντίδα συνανθρώπων μας στον κορονοϊό και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αυτοί να μην έχουν μέχρι πρόσφατα ή ενδεχομένως και ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις, κατάλληλα και επαρκή γάντια, μάσκες, ειδικές στολές. Δεν υπάρχει ειδική εκπαίδευση και φροντίδα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι άνθρωποι που φροντίζουν από τον ιό. Υποτιμούν και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με το να τους έχουν διαρκώς απλήρωτους ενώ προσφέρουν εργασία και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική και επικίνδυνη.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν αρκεί η ατομική ευθύνη. Η κρατική ευθύνη είναι πρώτη και μεγαλύτερη όσο και αν η κυβέρνηση εσκεμμένα την αφήνει στην άκρη, βάζοντας μάλιστα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ακόμη μια φορά σε καραντίνα και λειτουργώντας εις βάρος των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του λαού που ωφελείται από τις υπηρεσίες του.

Κυβέρνηση και δήμοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, να δώσουν τέλος στην ομηρία των συναδέλφων. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Να πληρωθούν έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι όλα τα δεδουλευμένα τους, εντάσσοντάς τους οι Δήμοι στις κοινωνικές υπηρεσίες και στη μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού
  • Να διατεθούν επαρκώς και δωρεάν από το κράτος μέσα απολύμανσης και προστασίας με βάση τα όσα προβλέπονται για τους υγειονομικούς
  • Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του έκτακτου βοηθήματος που θα δοθεί πριν το Πάσχα
  • Να ενταχθούν στα ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Να ενισχυθεί η υπηρεσία με νέους εργαζόμενους και να μονιμοποιηθούν όσοι ήδη εργάζονται
  • Οι υπηρεσίες, υποδομές και όλο το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρέχει υπηρεσίες υγείας να ενταχθούν και να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές (ΚΥ) της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού, ώστε να συμβάλουν συντονισμένα και με ασφάλεια σε όσους έχουν ανάγκη (ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, χρόνια πάσχοντες κλπ)
  • Για όλους τους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι να υπάρχει αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.
Proteas Blu Resort

Related posts

Φωτιά έξω απο το Καρλόβασι

admin

Κινητοποιήσεις στην Αθήνα: Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου στηρίζει τα αιτήματα για υγεία και μεταφορές

admin

Ανατολική Σάμος: Διεκδικεί τη ‘Γαλάζια Σημαία’ για Γάγκου και Ψιλή Άμμο

admin

Θρίαμβος ΝΑΟΚ: 4η συνεχόμενη πανελλήνια πρωτιά στην αλιεία με φελλό!

admin

Τ.Ε.Ε. Σάμου: Ημερίδα για τα Αιολικά Πάρκα – Περιβάλλον, Οικονομία, Κοινωνία

admin

Εργαζόμενοι Γ.Ν : Η συστέγαση του Στρατού με το Νοσοκομείο μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και τίποτα άλλο.

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Στήριξη Κινητοποιήσεων για Υγεία και Ακτοπλοΐα

admin

Πικετοφορία για την Παλαιστίνη

admin

Πορεία προς την ελευθερία: Ένα ταξίδι στην Ελλάδα του 1821

admin