27.2 C
Σάμος
21/07/2024
Δήμος

Το μήνυμα του δημάρχου Σάμου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε μήνυμά του ενόψει της σημερινής έναρξης των μαθημάτων στα Σχολεία ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει τα εξής:

Με την ευκαιρία της έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2017-2018, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σάμου, όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και όλους όσους συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα στην σπουδαία και κοινωνικά κρίσιμη αυτή διαδικασία της μάθησης, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η Παιδεία αποτελεί ύψιστο αγαθό για τα παιδιά μας και ύψιστη υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας και των τοπικών αρχών απέναντι στις νέες και τους νέους που αποτελούν το μέλλον της χώρας.

Με τα διαχρονικά προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης να έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, είναι ουσιώδες οι προσπάθειες όλων μας να κινούνται προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των παιδιών μας να αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και επιπέδου γνώση.

Είναι μια προσπάθεια επίπονη, απέναντι σε αντικειμενικές δυσκολίες που δεν είναι πάντοτε εύκολο να ξεπεραστούν, όση ενέργεια κι αν ξοδέψει κανείς, όση καλή διάθεση κι αν επιδείξει. Όμως, ακριβώς και στο πνεύμα της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει, είναι μια προσπάθεια κομβικής σημασίας που δεν επιτρέπεται να εγκαταλειφθεί. Και δεν θα εγκαταλειφθεί.

 Η επιτυχής ένταξη του έργου για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και η παρέμβαση στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πόλεως Σάμου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίο 2014-2020, αποτέλεσε κύριο μέλημα και προσπάθεια του Δήμου οι οποίες συνιστούν τις μοναδικές παρεμβάσεις στις εκπαιδευτικές υποδομές της πρωτεύουσας εδώ και 15 χρόνια.

Παράλληλα έχει υποβληθεί πρόταση για παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νησιού μας.  Είναι μια στρατηγική παρέμβαση,  προς τη μοναδική σωστή κατεύθυνση: της πρέπουσας και οριστικής διευθέτησης των ζητημάτων στέγασης των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Σάμου, χωρίς ημίμετρα, αλλά υπεύθυνα και με το βλέμμα στο αύριο.

Για μία ακόμη φορά θέλω να ευχηθώ σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη ψυχής και κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων τους

Related posts

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Μυτιληνιών

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους λόγω καύσωνα

admin

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Πατηνιώτη

admin

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Μνημόσυνο για τους δύο ήρωες πιλότους

admin

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin

Ολοκληρώθηκε η καθαίρεση των κωδωνοστασίων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι

admin