22/10/2026
Δήμος

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ζητά η “Δράση” για το ΦΠΑ

μηλιγκος

Κατατέθηκε στον Δήμο χθες το αίτημα της παράταξης “Δράση Ενότητα Προοπτική”, να μπει σαν θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο,  το  ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της συνέχισης  ισχύος  των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Δημοτική παράταξη αναφέρει:

“Πιθανή εξαίρεση των νησιών μας από την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κρίνεται  απαράδεκτη και καταδικαστέα. Καλούμε την κυβέρνηση να αποδείξει ότι πιστεύει στην νησιωτικότητα. Τα  νησιά μας εκτός από το μεταναστευτικό καλούνται να ανταγωνιστούν χώρες με πολύ χαμηλότερο ΦΠΑ  στον τομέα του τουρισμού.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

Ευελπιστούμε σε ομόφωνο ψήφισμα του αιτήματος από όλο το δημοτικό συμβούλιο  και ζητούμε από τους βουλευτές όλων των νησιών, τη Περιφέρεια  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου και όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Σάμου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν το δίκαιο αυτό αίτημα των νησιών μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε!”

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα της συνεδρίασης στις 22 Οκτωβρίου

Σάμος: Χωρίς φοιτητική στέγη 42 δικαιούχοι στο Καρλόβασι

ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο: Ζητά από τον Δήμο κίνητρα για να μείνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νησί

1,2 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτου στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Θετική ψήφος της ΑΝΑ.Σ.Α. για το Μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών

Δήμος Δυτικής Σάμου: Παρέμβαση για τις συμπτύξεις στο Λύκειο Καρλοβασίου