05/11/2026
05/11/202617:18
Πολιτικά

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
eurw-money-xrimata-epidoma-768x512

Σε πρόσφατες δηλώσεις στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσίασε το σχέδιο πληρωμών που προωθεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις που το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έλαβαν ποσό έως 2.000 ευρώ, θα διατεθούν συνολικά 3.850.000 ευρώ άμεσα.

Επιβάτες

Κατά τον Ιούλιο του 2024, καταβλήθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση των επιβατών για το πρώτο πεντάμηνο του 2023. Γίνονται επίσης προσπάθειες να ολοκληρωθούν οι πληρωμές για τους υπόλοιπους μήνες του 2023 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Καύσιμα

Εγκρίθηκε η διάθεση 10.748.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε 851 ωφελούμενες επιχειρήσεις. Οι πληρωμές αυτές αφορούν αιτήσεις της πρώτης φάσης του 2022, που είχαν υποβληθεί σε διοικητικό έλεγχο χωρίς προβλήματα.

Παρά την καθυστέρηση στην αποδέσμευση πόρων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο κύριος Αθανασίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει άμεσες ανάγκες, όπως οι καταστροφές στη Θεσσαλία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

Δήμοι04.11.26 | 21:57

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Αποχώρησε ο Μ. Μητσός μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Β. Τσεσμελή για τον βιολογικό

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για τον βιολογικό καθαρισμό της Σάμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, το απόγευμα…

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά