Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση αναμένεται να τελεστεί και φέτος η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Σάμο. Η ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 2025, στις 17:00 μ.μ. και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.
Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας, αναπαριστώντας την συγκινητική πράξη ταπείνωσης και αγάπης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προς τους μαθητές Του, λίγο πριν από τον Μυστικό Δείπνο. Όπως είναι γνωστό, η τελετή τελείται με δραματοποιημένο τρόπο στα Ιεροσόλυμα και στην Πάτμο, ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί και στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού της Σάμου, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο κατανυκτικό χαρακτήρα στο νησί.

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας απευθύνει θερμή πρόσκληση σε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν στην κατανυκτική αυτή Ακολουθία. Μέσα από την αναβίωση της ιστορικής στιγμής, οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να λάβουν βαθιά πνευματικά μηνύματα για την εν Χριστώ πορεία τους, μεταφέροντας νοερά στο υπερώο όπου ο Κύριος έδωσε το παράδειγμα της ταπεινοφροσύνης, της ουσιαστικής αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.