25 C
Σάμος
15/10/2024
Σαμιακά

Απεργιακή Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Σάμου στις 17 Οκτωβρίου

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου. Η απεργία συνοδεύεται από στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για όλο το Δημόσιο στον νομό Σάμου.

 Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο της Σάμου στις 12.00 μ.μ. Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου καλεί όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση, επισημαίνοντας τις κρίσιμες ελλείψεις στον χώρο της υγείας.

 Σύμφωνα με το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, με το υπάρχον να φτάνει μόλις στο 50% των προβλεπόμενων αναγκών. Αν και η κυβέρνηση υπόσχεται προσλήψεις, οι επικείμενες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έχουν εξαντληθεί, προσπαθώντας να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, ενώ οι πολίτες αναγκάζονται να ταξιδεύουν για ιατρικές υπηρεσίες που δεν παρέχονται στα νησιά.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του περασμένου έτους, όταν 200 φορείς του Αιγαίου προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, δείχνουν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των κατοίκων για βελτίωση της κατάστασης. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της 28ης Αυγούστου σε Σάμο και Ικαρία καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Related posts

Η Σάμος χωρίς Αεροδρόμιο για 20 ημέρες – Οι παρεμβάσεις Στεφανάδη

admin

Δύο ιδιώτες παιδίατροι αναζητά το Γ.Ν. Σάμου για εφημερίες

admin

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου στη Πανελλαδική – Πανυγειονομική 24ωρη Απεργία

admin

Το Ψηφοδέλτιο που ξεχώρισε στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Σάμο-Η αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου

admin

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για την αναστολή λειτουργίας του διαδρόμου Αεροδρομίου Σάμου

admin

Μεγάλο Χρυσό για το HATZIIOANNOU MUSCAT BLANC DRY PGI AEGEAN SEA 2023

admin

Ολοκλήρωση Εξειδικευμένου Σεμιναρίου Βασικής Υποστήριξης Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη

admin

Πρόσκληση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

admin

Επιστροφή του Dodekanisos Pride στο Πυθαγόρειο λόγω βλάβης

admin