23.3 C
Σάμος
16/10/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός 23 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Ικαρία

 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι “αφίξεις” παράνομων μεταναστών από τα απέναντι παράλια στα νησιά μας. Καθημερινά πλέον καταγράφονται περιστατικά αφίξεων στη Σάμο, ενώ το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε άγνωστος αριθμός μεταναστών στους Δρακαίους Σάμου. Στην Ικαρία επίσης παρατηρείται έντονη δραστηριότητα των διακινητών που προσπαθούν να αποβιβάσουν παράνομους μετανάστες.

Νέο περιστατικό στην Ικαρία

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Αυγούστου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές προς τη θαλάσσια περιοχή «Αγία Κυριακή» Ικαρίας.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, αναγκάζοντας το ταχύπλοο να ακινητοποιηθεί. Εντός του σκάφους επέβαιναν 23 άτομα, εκ των οποίων 18 άνδρες, 4 γυναίκες και 1 ανήλικο, καθώς και ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους επιβαίνοντες ως ο διακινητής τους.

Στο σημείο έφτασε και δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τους 23 αλλοδαπούς και τον διακινητή και τους μετέφερε στον λιμένα Μαλαγαρίου της Σάμου. Εκεί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 19χρονος διακινητής για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο», ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος μεταφοράς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Related posts

H ανακοίνωση του λιμενικού για τη μηχανική βλάβη του Dodekanisos Pride

admin

Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης στη Σάμο

admin

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στη Σάμο

admin

Σύλληψη 26χρονου για ναρκωτικά στο Λιμάνι Καρλοβασίου

admin

Σύλληψη τριών ημεδαπών στη Σάμο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

admin

Τροχαίο ατύχημα στον Μαραθόκαμπο Σάμου

admin

Νέο περιστατικό διακίνησης αλλοδαπών στη Σάμο

admin

Σάμος: Σύλληψη δακινητή μετά από καταδίωξη

admin

Σύλληψη για Ναρκωτικά στη Σάμο

admin