24.4 C
Σάμος
13/10/2024
Περιφερειακά

Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη και του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την Κατάσταση στην Υγεία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 στις 19:30 στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, με κύριο αίτημα την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στον Νομό Σάμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελλισαίος Μαυρατζώτης, ανέφερε σχετικά με τις κινήσεις που έχει κάνει η περιφερειακή αρχή για τη στήριξη των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων του Νομού:

“Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, επειδή γνωρίζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία του Νομού, έψαξε τρόπους στήριξης αυτών με ιδίους πόρους, όπως επιδόματα διαμονής και σίτισης. Όμως δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν καθώς δεν βρίσκονταν στη λίστα του Υπουργείου με τις δυσπρόσιτες και προβληματικές περιοχές με αποτέλεσμα κάθε στήριξη να κρίνεται παράνομη.”

Συνεχίζοντας, ο κ. Μαυρατζώτης επισήμανε:

“Τον Φεβρουάριο ζητήσαμε από τον Υπουργό την ένταξή τους στη λίστα ώστε να μπορέσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τον τομέα της υγείας στα νησιά μας. Σε πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι θα κατατεθούν νέες τροπολογίες για την υγεία στη Βουλή, μία εκ των οποίων είναι η αναθεώρηση της λίστας με τα δυσπρόσιτα. Εμείς επανήλθαμε με το ίδιο αίτημα στον Υπουργό και ευελπιστούμε να εισακουστούμε καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα μέτρα στήριξης που έχουμε αποφασίσει έπειτα από αιτήματα και συζητήσεις με εργαζόμενους στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.”

Δυναμική Παρουσία της Περιφέρειας στο Συλλαλητήριο

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Ιωάννης Καλτάκης, δήλωσε τη στήριξή του στο συλλαλητήριο:

“Ύστερα από τις εγκληματικές παραλείψεις και την αδιαφορία ετών των υπευθύνων απέναντι στους εργαζομένους και το ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου και των Κέντρων Υγείας Καρλοβάσου και Ικαρίας, ενημερωθήκαμε για επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας. Η κοροϊδία φτάνει! ΟΧΙ σε ανούσια λόγια και υποσχέσεις. Ώρα για ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ κύριοι.”

Ο κ. Καλτάκης πρόσθεσε:

“Ως Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα συμμετέχω στην εκδήλωση διαμαρτυρίας με τους συμπολίτες μου την Τετάρτη 28.08.2024. Στις 21.06.2024 είχα αποστείλει την παρακάτω επιστολή σχετικά με την ΜΕΘ στον Υπουργό Υγείας στην οποία ουδέποτε έλαβα μέχρι σήμερα απάντηση.”

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Καλτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Παρά τις εξαγγελίες, τις συχνές προεκλογικές επισκέψεις κυβερνητικών Υπουργών, τα δελτία τύπου και τις υποσχέσεις, η πραγματικότητα διαψεύδει κατηγορηματικά την πλασματική εικόνα που κάποιοι προσπαθούν να προβάλουν για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Σύμφωνα και με την χθεσινή επιστολή του μάχιμου και αξιόλογου Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Φάμπιο Τζιαρντίνα η ΜΕΘ κινδυνεύει να κλείσει λόγω υποστελέχωσης του τμήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ παράλληλα εγκυμονεί άμεσα σοβαρό κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες που χρήζουν νοσηλείας στον ακριτικό νομό μας.”

Related posts

Η Λέσβος στηρίζει τους Φούρνους με ζωοτροφές

admin

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Προγράμματα ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου

admin

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στη Λέσβο

admin

ΠΒΑ- Δύο νέες προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με εκπροσώπους ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών

admin

Κατά της γκριζοποίησης των νησιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Άγιο Ευστράτιο

admin

Με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Θ. Καλμούκο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

admin

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους Φούρνους Κορσεών για τα Αρχαία Ναυάγια

admin