25 C
Σάμος
15/10/2024
Σαμιακά

Δύο Σαμιώτες στην Κορυφή του Ολύμπου!!

Πρόσφατα, δύο Σαμιώτες επιχείρησαν και κατέκτησαν την κορυφή του Ολύμπου. Ο Διαμαντής Γεωργίου, ένας από τους αναρριχητές, μοιράστηκε την μοναδική εμπειρία του με το samos24.gr, προσφέροντας μια ματιά στην πρόκληση και τη μαγεία της ανάβασης στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας.

«Με τον φίλο μου Λεωνίδα, λάτρη του βουνού, ξεκινήσαμε μια αξέχαστη ανάβαση στον Όλυμπο μαζί με την ομάδα του Μάριου Γιαννάκου. Ο Μάριος είναι γνωστός για την ανεπανάληπτη δύναμή του, καθώς έχει στο παρελθόν ανεβάσει δύο κοπέλες με ειδικές ανάγκες στον Όλυμπο, αλλά και ο ίδιος έχει φτάσει στο Έβερεστ.

Η πορεία μας ξεκίνησε από το στρατόπεδο χειμερινής εκπαίδευσης καταδρομών ΚΕΟΑΧ. Η ανάβαση ήταν απαιτητική, αλλά ο Λεωνίδας με το χαρακτηριστικό του κουράγιο μας ενθάρρυνε συνεχώς, λέγοντας “ένας Κέρκης είναι πάμε!”. Μετά από 3 ώρες δύσκολης πορείας, φτάσαμε στο καταφύγιο “Χριστάκη” όπου στήσαμε το camp μας, φάγαμε μια μακαρονάδα και ξεκουραστήκαμε.

Το απόγευμα, η ομάδα ετοίμασε το βραδινό και παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ για την ανάβαση του Μάριου στο Έβερεστ, κάτω από τον μαγευτικό ουρανό, με τον γαλαξία να απλώνεται πάνω μας. Γύρω από τη φωτιά, μοιραστήκαμε ιστορίες και γνωριμίες, δημιουργώντας ένα δυνατό δέσιμο μεταξύ μας.

Παρά την κούραση, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι, μαγεμένος από το αστροσκέπαστο τοπίο. Στις 4:30 το πρωί, ξεκινήσαμε για την κορυφή. Με την ανατολή, μπορούσαμε να διακρίνουμε τη Χαλκιδική, το Άγιο Όρος και τον Άθωνα. Η μαγεία των πορτοκαλί χρωματισμένων σύννεφων μας συνόδευε μέχρι την κορυφή του Μύτικα, όπου με ασφάλεια και με μεγάλη συγκίνηση φτάσαμε στα 2.918 μέτρα, το ψηλότερο σημείο της Ελλάδας.

Η στιγμή αυτή μας γέμισε δέος, που όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο καιρός άλλαξε ξαφνικά σε χειμωνιάτικο με χιονόνερο και ομίχλη. Στην κορυφή γίναμε όλοι μια παρέα, με την ψυχή μας να ηρεμεί. Ήταν μια εμπειρία ζωής, γεμάτη έντονες συγκινήσεις, που σίγουρα θα επαναλάβουμε, ακόμη και πιο ψηλά στο μέλλον».

Related posts

Η Σάμος χωρίς Αεροδρόμιο για 20 ημέρες – Οι παρεμβάσεις Στεφανάδη

admin

Δύο ιδιώτες παιδίατροι αναζητά το Γ.Ν. Σάμου για εφημερίες

admin

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου στη Πανελλαδική – Πανυγειονομική 24ωρη Απεργία

admin

Το Ψηφοδέλτιο που ξεχώρισε στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Σάμο-Η αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου

admin

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για την αναστολή λειτουργίας του διαδρόμου Αεροδρομίου Σάμου

admin

Μεγάλο Χρυσό για το HATZIIOANNOU MUSCAT BLANC DRY PGI AEGEAN SEA 2023

admin

Ολοκλήρωση Εξειδικευμένου Σεμιναρίου Βασικής Υποστήριξης Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη

admin

Πρόσκληση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

admin

Επιστροφή του Dodekanisos Pride στο Πυθαγόρειο λόγω βλάβης

admin