25 C
Σάμος
15/10/2024
Περιφερειακά

Ελισσαίος Μαυρατζώτης: Σημαντικές επιπτώσεις από την παύση λειτουργίας του Αεροδρομίου Σάμου

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Σάμου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, το Εργατικό Κέντρο, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών να κλείσει το αεροδρόμιο της Σάμου για εργασίες από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Μαυρατζώτης, παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Αρμονία, όπου ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τα συμπεράσματα της συνάντησης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη λήψη απόφασης για την αποστολή κοινής επιστολής φορέων προς τους αρμόδιους υπουργούς, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή το κλείσιμο του αεροδρομίου λαμβάνονται από το Υπουργείο Μεταφορών και όχι από την Fraport, η οποία είναι απλώς ενοικιάστρια στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Ο κ. Μαυρατζώτης εξέφρασε την απορία του για το πώς εγκρίθηκε το σχέδιο αναβάθμισης του αεροδρομίου χωρίς τη γνώμη των τοπικών φορέων και της περιφέρειας. Επισήμανε ότι άλλα νησιά με παρόμοιο δυναμικό, όπως η Ρόδος και η Μυτιλήνη, αντιμετωπίζονται διαφορετικά, ενώ το αεροδρόμιο της Σάμου προγραμματίζεται να κλείσει για 20 ήμερες για εργασίες που δεν αφορούν την πίστα.

Υπογραμμίστηκε ότι το κλείσιμο του αεροδρομίου θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, όπως καθυστέρηση στις μεταφορές φαρμάκων και αίματος, ακύρωση χημειοθεραπειών και χειρουργείων, καθώς και αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων  μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων.

 

Related posts

Νομική μάχη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κατά της Φαραωνικής Δομής στη Βάστρια

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τιμά τον Rahmi Koç

admin

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο

admin

Η Λέσβος στηρίζει τους Φούρνους με ζωοτροφές

admin

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Προγράμματα ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου

admin

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στη Λέσβο

admin

ΠΒΑ- Δύο νέες προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με εκπροσώπους ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών

admin

Κατά της γκριζοποίησης των νησιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

admin