13/10/2024
Σαμιακά

Εντυπωσιακό χορευτικό θέαμα από τον Κυριάκο Φριλίγκο και τη Φαίδρα Μαρκίδη

Το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Πυθαγόρα, ο Κυριάκος Φριλίγκος και η Φαίδρα Μαρκίδη παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό χορευτικό θέαμα με ρυθμούς Tango και Rock and Roll. Οι δύο χορευτές, που έχουν ξεχωρίσει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ χορού, κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε Σάμου «Η Μέλισσα», προσφέροντας επιπλέον χαρά και συγκίνηση.

Ο Κυριάκος Φριλίγκος είναι μουσικός, χορευτής και μαραθωνοδρόμος. Με το μπουζούκι και τον χορό του έχει περιοδεύσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εμφανιστεί τρεις φορές σε φεστιβάλ στην Αίγυπτο, ενώ ο «Ζορμπάς» ακούστηκε στη μεγάλη Όπερα του Καΐρου. Τον Δεκέμβριο του 2023, συμμετείχε για πρώτη φορά σε μεγάλη επίδειξη μόδας.

Μαζί με το Special Olympics Hellas, ο Κυριάκος και η Φαίδρα συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Αγώνες Χορού στη Γκρας της Αυστρίας, κερδίζοντας την τρίτη θέση. Τον Ιούνιο του 2024, ο Κυριάκος συμμετείχε σε αγώνες χορού με τη μητέρα του και την ντάμα του, κερδίζοντας τέσσερα χρυσά μετάλλια. Τον Οκτώβριο του 2024, θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να λάβουν μέρος σε χορευτική διοργάνωση. Κάθε χρόνο, ο Κυριάκος συμμετέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για 5 χλμ. Ζητά αγάπη, αποδοχή και σεβασμό για όλα τα παιδιά.

Η Φαίδρα Μαρκίδη είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, χορεύτρια και θεατρολόγος. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών «ζει» στην πισίνα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σε Λος Άντζελες, Άμπου Ντάμπι, Γαλλία, Αυστρία και αλλού, κατακτώντας πολλά χρυσά μετάλλια και σπάζοντας πανελλήνια ρεκόρ. Η Φαίδρα έχει συμμετάσχει και σε επίδειξη μόδας, ενώ για εκείνη γράφτηκε το βιβλίο «Το ταξίδι με τη Φαίδρα».

Η Φαίδρα δηλώνει δυνατή και ευτυχισμένη, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεσαι υπομονή και επιμονή για να πετύχεις όμορφα πράγματα στη ζωή σου.

 

Related posts

Ο Σαμιώτης Κωνσταντίνος Σεβαστάκης κέρδισε τον Πρόλογο στο Geraneia Xtreme Enduro των Αγίων Θεοδώρων

admin

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin